U 17 EB selejtezõ:Olaszországot is legyõzve ,veretlenûl csoport elsõ a magyar csapat . Jól teljesítenek az “Illés”fiúk:

Magyarország-Olaszország 3.2

Gól:Rácz Barnabás 2,Zsótér Donát,

Magyarország-Liechtenstein 5:0

Gól:Zsótér Donát 2,Tihanyi Olivér,Grabant Bence,Mayer Milán

Magyarország-Albánia 1:0

Gól:Tihanyi Olivér

 
 

 

Olaszveréssel nyerte csoportját az U17-es válogatott

2012. október 23. 15:52

Pisont István együttese taktikus, lelkes játékkal 3-2-re legyõzte az olaszok korosztályos csapatot.

 

A magyar válogatott utolsó csoportmeccsén az Ivancsics Alex – Bedi Noel, Kecskés Ákos, Talabér Attila, Spandler Csaba (csk) – Gazdag Dániel, Rácz Barnabás, Szántó Tamás (Vida Máté, 49.)- Bölcsföldi Milán (Nagy Ádám, 81.), Tihanyi Olivér (Korozmán Kevin, 68.), Zsótér Donát összeállításban szerepelt. 

Az elsõ negyedórában az olasz együttes elképesztõen magas tempót diktált, de a magyar válogatott felvette a kesztyût, s bár a vendégek többet birtokolták a labdát, nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. A 16. percben azonban egy 23 méteres szabadrúgásból megszületett az olaszok vezetõ gólja, Mauri csavart a jobb alsó sarokba (0-1). A találat meghozta a magyar válogatott támadókedvét, és mindössze öt percre volt szükségünk az egyenlítéshez, a Rácz Barnabás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt bünetõbõl Zsótér Donát a bal alsó sarokba lõtt (1-1). Az egyenlítés után is támadásban maradt a magyar válogatott, az olasz térfélre helyezõdött át a játék, de ellenfelünk jól megszervezett védelmét nem sikerült áttörni. 

A második félidõt a magyar válogatott kezdte jobban, már saját térfelükön letámadtuk a labdát birtokoló olaszokat, többször is jókora fejetlenséget okozva az ellenfél védelmében. Az 56. percben egy ilyen szituációt követõen az olasz kapus hibázott, röviden lõtte el a labdát, Rácz Barnabás lecsapott rá, elvitte a védõje mellett, majd 15 méterrõl higgadtan a bal sarokba helyezett (2-1). Az olaszok próbálkoztak ugyan, de a magyar védelem nagyszerûen teljesített, sõt, tovább növelhettük volna az elõnyt, Bölcsföldi Milán közeli lövését azonban bravúrral védte a vendégek kapusa. A 75. percben ismét sikerült zavarba hozni az ellenfél védelmét, egy röviden elõrevágott labdát Vida Máté szerzett meg, Ráczhoz passzolt, aki ismét a legjobb megoldást választotta, és 15 méterrõl a bal sarokba lõtt (3-1). Két perccel késõbb Cerri büntetõbõl szépített (3-2), de az egyenlítésre már nem maradt ereje az olasz csapatnak, a magyar válogatott megnyerte a mérkõzést, és hibátlan teljesítménnyel jutott be az Európa-bajnoki selejtezõ elitkörébe.

– Nagyszerû játékkal gyõztük le az olaszokat, a játékosaim minden elismerést megérdemelnek, mert nyolcvan perceken keresztül óriási munkát tettek bele ebbe a sikerbe – mondta a meccs után Pisont István. – Az elsõ húsz percben az olaszok óriási tempót diktáltak, de a góljuk után visszavettek, ezt kihasználtuk, és onnantól kezdve végig mi határoztuk meg a mérkõzés ritmusát. Csodálatos élmény volt ez a játékosok és a szakmai stáb számára is, az olasz válogatott legyõzése és egy Eb-selejtezõ csoport száz százalékos megnyerése minden korosztályban hatalmas fegyvertény.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 9 pont
2. Olaszország 6 pont
3. Albánia 3 pont
4. Liechtenstein 0 pont

Elitkörbe jutott az U17-es válogatott!

2012. október 20.

Pisont István csapata az albánok elleni mérkõzését is megnyerte a hazai rendezésû Eb-selejtezõ minitornán.

A Liechtenstein elleni 5-0-ás siker után szombaton az albánok ellen lépett pályára U17-es válogatottunk, a meccs elõtt már biztos volt, hogy gyõzelem esetén az utolsó kör eredményétõl függetlenül bebiztosítja továbbjutását a csapat.

Pisont István két helyen változtatott a csütörtöki kezdõcsapaton, ezúttal az Ordasi Gergõ – Bedi Noel, Talabér Attila, Kecskés Ákos, Spandler Csaba (csk) – Gazdag Dániel, Rácz Barnabás, Szántó Tamás (Vida Máté, 70.) – Grabant Bence (Bölcsföldi Milán, 81.), Tihanyi Olivér (Mayer Milán, 41.), Zsótér Donát összeállításban szerepelt az együttes.

A magyar válogatott lépett fel kezdeményezõleg, de óvatosságra intõ jel volt, hogy az albánok a 7. percben egy távoli ívelésbõl a felsõ kapufát találták el. Kidolgozott akciók után azonban csak a vendégek kapuja elõtt alakultak ki helyzetek, az elsõ negyedórában többször is közel jártunk a gólszerzéshez. A 18. percben megszületett a megérdemelt vezetõ találat, Rácz Barnabás pazar indításával Grabant Bence futott el a jobb szélen, az alapvonal közelébõl félmagasan középre adott, a jó ütemben érkezõ Tihanyi Olivér pedig 5 méterrõl, kissé jobbról kapásból a jobb sarokba perdített. A gól után az albánok cseréltek, és veszélyesebbé váltak támadásban, Ordasi Gergõnek egy alkalommal bravúrt kellett bemutatnia. Az irányítást azonban ebben a periódusban sem engedtük ki a kezünkbõl, de a fegyelmezetten záró albán védelmet a szünetig nem sikerült ismét is feltörni.

A fordulás után két perc sem telt el, és tizenegyeshez jutott a magyar válogatott, ám Zsótér Donát lövését az albánok kapusa védte a bal alsó saroknál. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, az albánok pontrúgásokból és a bal szélen indított gyors támadásaikkal próbáltak helyzetbe kerülni, de a magyar védelem jól zárt, a vendégeknek nem volt igazán nagy lehetõségük a gólszerzésre. A lefújásig nem született újabb gól, az 1-0-ás gyõzelem azt jelenti, hogy a mieink bejutottak a jövõ tavaszi elitkörbe, míg a másik továbbjutó a Liechtensteint 4-0-ra legyõzõ olasz válogatott lett. A két csapat keddi mérkõzése a csoportelsõségrõl dönt.

 

– Az elsõ félidõben nagyon jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk, stabilan, fegyelmezetten játszottunk – értékelt a lefújás után Pisont István. – A második félidõ elején megnyugtatott volna bennünket, ha értékesítjük a büntetõt, a tizenegyes kihagyása azonban kicsit megfogta a csapatot, szellõsebbek lettek a csapatrészek, és a nagy pszichés nyomás miatt fejben és fizikálisan is elfáradtunk a végére. Örülök a gyõzelemnek, a továbbjutás már megvan, de a célunk a csoport megnyerése, ezért az olaszok ellen is a gyõzelemre törekszünk.

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont (6-0)
2. Olaszország 6 pont (5-0)
3. Albánia 0 pont (0-2)
4. Liechtenstein 0 pont (0-9)
 

Az utolsó forduló programja:

Október 23., kedd:

Magyarország – Olaszország 13.30, Telk
i

Az mlsz.hu beszámolója szerint Pisont István együttese a telki edzõközpont centerpályáján lépett pályára elsõ tétmérkõzésén. A Liechtenstein elleni összecsapáson a magyar válogatott az Ivancsics Alex – Bedi Noel, Nagy Ádám, Talabér Attila, Spandler Csaba (csk) – Gazdag Dániel, Szántó Tamás (Koszta Márk, 67.), Rácz Barnabás (Mayer Milán, 75.) – Grabant Bence, Tihanyi Olivér (Korozmán Kevin, 61.), Zsótér Donát összeállításban szerepelt.

A meccs elsõ félórája egysíkú játékot hozott, a magyar válogatott nagy erõkkel támadott, és egymás után alakította ki helyzeteit, a vendégek pedig minden erejüket a védekezésre fordítva, lelkesen játszva próbálták tartani a döntetlent. Abban, hogy ezt sokáig sikerült is megvalósítaniuk nagy szerepe volt a szerencséjüknek és a bravúrokat is bemutató kapusnak, Claudio Majernak.
A vendégek a 30. percben jutottak el elõször a magyar kapuig, de késõbb ezt is megbánták, mert szögletük után megszereztük a labdát, egy gyors kontrát indítottunk, aminek szép gól lett a vége: a felezõvonal közelébõl induló és egyedül kapura törõ Tihanyi Olivér rávezette a kapusra a labdát, majd a balösszekötõ helyérõl, 14 méterrõl a bal alsó sarokba helyezett (1-0).

A második félidõ ott kezdõdött, ahol az elsõ abbamaradt, a magyar válogatott nyomasztó fölényben játszott, és sorra alakította ki lehetõségeit. Az 53. percben megdupláztuk az elõnyt, a Rácz Barnabás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetõt Zsótér Donát magabiztosan értékesítette (2-0).

A 63. percben tovább növeltük az elõnyt, egy szépen felépített akció végén Spandler Csaba ívelt középre a bal oldalról, az érkezõ Grabant Bence pedig 5 méterrõl a kapuba passzolt (3-0). A folytatásban már felszabadultan játszhattak a mieink, a 73. percben Zsótér Donát vezette a labdát a liechtensteini térfélen, s miután senki nem lépett ki rá, 22 méterrõl, kissé balról a jobb felsõ sarokba bombázott (4-0). A 79. percben Mayer Milán állította be az 5-0-ás végeredményt, a percekkel korábban csereként beállt támadó 18 méterrõl lõtt a bal alsó sarokba.

A csoport másik mérkõzésén az olaszok az utolsó pillanatokban szerzett góllal 1-0-ra legyõzték Albániát.

– Végig támadó futballt bemutatva, fölényben játszva megérdemelten nyertük meg a mérkõzést – értékelt a meccs után Pisont István. – Az elsõ félidõben is megvoltak a ziccereink, de kicsit kapkodtunk, a játékosok még érezhetõen idegesek voltak, ezért a szünetig csak egy gólt sikerült szereznünk. A szünet után már az eredményben is megmutatkozott a fölényünk, felszabadultabban játszottunk és látványos gólokat szereztünk. A játékosok becsülettel végigdolgozták a meccset, sikerült felvenniük a nemzetközi ritmust, bízom benne, hogy szombaton, az albánok elleni mérkõzésen egy újabb gyõzelemmel kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból.