A magyar U18-as válogatott tagjai hétfõn elutaztak Ciprusra, ahol kedden és csütörtökön is megmérkõznek a házigazdák U19-es válogatottjával. A ciprusiak az U19-es Eb-selejtezõ tornára készülnek, és ez lesz az utolsó megmérettetésük a tétmeccsek elõtt.

A magyar válogatott gerincét azok a játékosok alkotják, akik idén tavasszal kis híján kiharcolták az Eb-szereplést, csak egy adminisztrációs hiba miatti óvás után maradtak le a kontinensviadalról. Ez a korosztály 2014-ben résztvevõje lesz az U19-es Európa-bajnoki nyolcas döntõnek, a tornát ugyanis Magyarország rendezi meg.

– Biztos vagyok benne, hogy egy erõs csapattal találkozunk, hiszen idõsebb játékosok ellen kell felvenni a kesztyût, ellenfelünk ráadásul tétmeccsek elõtt áll, egy intenzívebb felkészülés végéhez közeledik. A keret tagjai közül idén tavasszal többen is megmutatták, hogy szép jövõ várhat rájuk, most lehetõségük lesz bebizonyítani, hogy akár már jövõ tavasszal helyük lehet az U19-es válogatottban – mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza szövetségi edzõ.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Székely György (1860 München)
Rácz Gergõ (FTC)

Mezõnyjátékosok: 

Baksa Dénes (Puskás Akadémia)
Asztalos Dávid (MTK Budapest)
Pataki Zsolt (Virtus Lanciano)
Lorentz Márton (Puskás Akadémia)
Nagy Dominik (PMFC)
Németh Márió (Illés Akadémia)
Pongrácz Viktor (Gyõri ETO)
Medgyes Zoltán (Illés Akadémia)
Ács Ádám (MTK Budapest)
Ádám Erik (UTE)
Marcsek Ákos (Vasas)
Szalánszki Bálint (UTE)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Farkas Zoltán (Gyõri ETO)
Varga Szabolcs (Vasas)
Osváth Attila (VSE)