U 16 Gyõzelem után súlyos vereség Svájcban.

Svájc-Magyarország 0:1

Svájc-Magyarország 5:1 

U16-os válogatott
Másodszorra nem bírtunk Svájccal

2010. 09. 16.

U16-os válogatottunk lejátszotta második mérkõzését is Svájci túráján, s a keddi 1-0-ás gyõzelmet követõen ezúttal 5-1-es vereséget szenvedett a házigazdák korosztályos csapatától. A mieink az elsõ félidõben dekoncentráltan játszottak, és hiába javult fel a játékunk a szünet után, a hazaiak megnyerték a mérkõzést.

A mieink a keddi elsõ mérkõzésen 1-0-ás gyõzelmet arattak a házigazdák ellen, ami azért számít bravúrnak, mert a svájciak utánpótlás szinten Európa közvetlen élvonalába tartoznak. A csütörtöki második összecsapáson Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a Hrabina Alex (Alasztics Marcell, 46.) – Csábi Mihály, (Erdõs Gábor, 46.), Kovács Tamás, Bobál Dávid (Vallejos Dominique, 68.), Tamás Krisztián – Asztalos Dávid, Ács Ádám (Németh Márió, 46.), Szántó Gergõ (Borkai Ádám, 20.), Farkas Zoltán(Kerékgyártó Dávid, 46.) – Vida Krisztofer, Bobál Gergely összetételû együttest küldte pályára.

A találkozó nem kezdõdött jól a mieink számára, a 12. percre 2-0-ás vezetésre tett szert a hazai gárda. A svájciak a félidõ végén is szereztek két gólt, ezzel a szünetben már négy találat volt az elõnyük. A szünetben Tuboly Frigyes több poszton is cserélt, és a fordulás után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék. Bár a házigazdák ismét eredményesek voltak, a 60. percben megérdemelten szereztük meg a szépítõ találatot, Bobál Gergely átadása után Vida Krisztofer volt eredményes. A lefújásig az eredmény már nem változott, Svájc 5-1-re megnyerte a találkozót.
– Sajnálatos módon a srácok nem tudták feldolgozni a keddi 1-0-ás sikert, az elsõ félidõben dekoncentráltan, gyengén játszottunk, és nem tudtunk váltani. A szünetben rendeztük sorainkat, és a második félidõben már kiegyenlített játék zajlott a pályán. Összességében elmondható, hogy az elsõ találkozón remek teljesítményt nyújtottunk, és a mai mérkõzés második félidejében is jól játszottunk. Egyelõre a csapatkeresés fázisában járunk, ezért mind a tizennyolc futballista lehetõséget kapott a bizonyításra, hiszen a célunk az, hogy megtaláljuk azt a tizenhat-tizennyolc játékost, akik a jövõben felveszik a harcot a nemzetközi mezõnnyel – nyilatkozta Tuboly Frigyes szövetségi edzõ.
U16-os válogatott
Gyõzelem Svájc ellen

2010. 09. 14.

U16-os válogatottunk lejátszotta elsõ barátságos mérkõzését Zürichben a házigazda svájciakkal. A mieink végig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, és a kiváló játék gyõzelmet ért, együttesünk Bobál Gergely góljával 1-0-ra nyerni tudott. A két csapat csütörtökön ismét megmérkõzik egymással.

 

A svájci utánpótlást a legjobbak között jegyzik Európában, az alpesi ország U17-es csapata tavaly világbajnok, és Európa-bajnoki bronzérmes volt, ennek fényében Tuboly Frigyes együttese igen értékes gyõzelmet aratott. A szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Erdõs Gábor, 78.) – Kerékgyártó Dávid (Németh Márió, 70.) Asztalos Dávid – Borkai Ádám (Tóth László 46.), Szántó Gergõ (Ács Ádám 52.), Vallejos Dominique (Vida Krisztofer, 58.) – Bobál Gergely (Farkas Zoltán 65.) összeállításban szerepeltette együttesét, amely végig egyenrangú ellenfele volt a jó erõkbõl álló hazaiaknak. Csapatunk a 25. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, ekkor Asztalos Dávid kapufája után a kipattanót Bobál Gergely juttatta a svájci kapuba.

– Nagyon küzdelmes, hajtós meccset játszottunk, egy kiváló erõkbõl álló ellenféllel szemben. Örömteli, hogy felvettük velük a harcot, játékban végig partnerei voltunk a házigazdáknak, és egy szép támadás végén megszereztük a gyõztes találatot is. Még az út elején jár ez a csapat, de mindenképpen biztató a jövõre nézve, hogy ilyen meccset játszottunk a svájciakkal – nyilatkozta a találkozó után Tuboly Frigyes.

Csapatunk csütörtökön 19 órától ismét megmérkõzik a svájciakkal.