Túl nagy előnyt ajándékoztunk

Túl nagy előnyt ajándékoztunk

0–4-ről is felállt az Illés Akadémia U12, ám a meccs legvégén egy újabb nagy hiba döntött…

Illés Akadémia U12 – Gyirmót SE Győr 4–5 (0–4, 2–0, 2–0, 0–1)
Illés Aka. U12: Kovács V. – Boda, Tóth N., Molnár B., Lajos – Majlinger, Hányi B., Lengyel – Baranyi. Cserék: Dudás – Németh N., Németh L. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lengyel (34., 1–4; 57., 4–4), Németh N. (35., 2–4), Németh L. (55., 3–4)

Az eső nem volt tekintettel a csapatokra, a Gyirmót pedig a mi elképzeléseinkre, ugyanis egy védőharmadban eladott labdára lecsaptak, majd értékesítették a lehetőséget, 0–1. Sőt, egy haza adott labdánál való meg nem értést is góllal büntettek a vendégek, 0–2. Egy újabb elcselezés, újabb vendéggól: 12 perc alatt mesterhármast szerzett Pfening András, 0–3. Bő negyedóra telt el, amikor negyedszerre is betalált a Gyirmót, így 0–4-gyel mentünk rövid szünetre.

Átlövésekkel kísérleteztünk a második etapban, majd a 34. percben Majlinger Máté beadásába Lengyel Ágoston vetette bele magát, róla a labda a bal oldali kapufa belső élére, onnan pedig a hosszú sarokba vágódott, 1–4. Bő egy perc múlva újra Majlinger Máté adott asszisztot, ezúttal Németh Levente lőtt a kapuba, 2–4.

Teljesen áttevődött a játék a Gyirmót térfelére, tömörültek a vendégek, nem is tudtuk feltörni a védelmet sokáig. Aztán az 55. percben egy szöglet után Németh Levente elé került a labda, aki ballal szépen lőtt a hosszúba, míg bő egy perc múlva újabb Majlinger Máté-gólpasszt jegyezhettünk fel: bal oldali beadását Lengyel Ágoston váltotta gólra, kiegyenlítve az állást, 4–4.

Az utolsó negyednek úgy vágtunk neki, mintha az előtte lévő 60 perc alatt nem történt volna semmi. A vendégek előtt adódott óriási gólhelyzet, ám Kovács Viktor remek vetődéssel hárított. Hányi Bálint fejesénél aztán a vendégkapus is nagyot védett, míg az utolsó pillanatban a ziccerben meglépő gyirmótit nem tudtuk megállítani, ő pedig értékesítette azt, kialakítva az 5–4-es vendégsikert.

A mai első húsz percünket nem lehet értékelni, ordító egyéni hibákat követtünk el, négy gólt ajándékoztunk a vendégeknek, akik így teljesen megérdemelten vezettek. Azonban komoly karaktert tudtunk mutatni, hiszen 0–4-ről is képesek voltunk visszajönni a meccsbe. Óriási fölényt alakítottunk ki, sok lehetőségünk volt arra, hogy meg is fordítsuk a mérkőzést. Míg mi ezeket kihagytuk, addig az utolsó percben a vendégek nem. A pozitívum az a felállás, amit ebben a tetemes hátrányban mutattunk, sajnos azonban a győztes gólt mi tudtuk ma bevinni

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.