TOVÁBBJUTOTTUNK! U 19-es Eb-selejtezõ Portugáliában.Dombó Dávid és Radó András személyében két játékos képviseli akadémiánkat a korosztályos válogatottban.

2011. 11. 09.

Gólgazdag döntetlennel zártuk a portugáliai Eb-selejtezõt

U19-es válogatottunk remek mérkõzésen játszott 3-3-as döntetlent a házigazda portugálokkal.

A portugáliai U19-es Eb-selejtezõ torna utolsó játéknapján a továbbjutását már bebiztosító magyar és portugál válogatott mérkõzött meg egymással a csoport elsõ helyéért. Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a Dombó Dávid – Poór Patrik, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Tar Zsolt – Patvaros Zsolt, Adorján Krisztián, Paku Roland – Szécsi Márk (Pál Dávid, 69.), Vécsei Bálint (Holman Dávid, 89.), Radó András (Vass Patrik, 83.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott nagyszerûen kezdte a mérkõzést, két alkalommal is hatalmas ziccert tudott kialakítani, de elõbb Adorján Krisztián, majd Radó András hibázta el a lehetõséget. A portugálok kevesebb helyzetet alakítottak ki, viszont jobban használták ki azokat, és a 25. percben megszerezték a vezetést. Az 51. percben Szécsi Márk jobb oldalról tört be a hazai 16-oson belülre, a védõk csak szabálytalanul tudták szerelni, a megítélt büntetõt Adorján értékesítette. A 60. percben egy védelmi megingást gólra váltottak a hazaiak, majd a 66. percben büntetõhöz jutottak, és 3-1-re módosították az állást.

Válogatottunk nem adta fel, és mezõnyfölényét kihasználva a 69. percben csökkentette hátrányát: Patvaros Zsolt szenzációs labdát adott a mélységbõl a védõk mögé beinduló Radónak, aki pontosan fejezte be az akciót. A 74. percben egyenlítettünk, egy bal oldali támadás végén Adorján beadására Vécsei Bálint érkezett, és továbbított a hálóba. Az eredmény a lefújásig nem változott, egy rendkívül színvonalas mérkõzésen 3-3-as döntetlen született. A találkozó statisztikái alapján a hazaiak örülhetnek jobban a pontosztozkodásnak, hiszen kapura lövésekben és szögletek tekintetében is mi voltunk a jobbak a 90 perc alatt.

A két válogatott 7-7 ponttal zárta a csoportkört, a házigazdák jobb gólkülönbségükkel az elsõ helyen végeztek, mi másodikként jutottunk be a tavaszi elitkörbe.

– Fantasztikus meccset játszottunk, óriási mentális erõt mutat a futballisták részérõl, hogy kétgólos hátrányból tudtunk pontot szerezni a komoly játékerõt képviselõ hazaiak ellen – fogalmazott Tuboly Frigyes a mérkõzés után. – Nagyon jól kezdtük a meccset, két ziccert is kidolgoztunk, de nem sikerült kihasználni azokat, majd kaptunk egy buta gólt. A szünet után válaszolni tudtunk, de két figyelmetlenség után a portugálok kétgólos elõnyre tettek szert. Innen sikerült ismét felállnunk, és végül jó játékkal, megérdemelten egyenlítettünk ki. Boldogok vagyunk a hét megszerzett ponttal, gratulálok játékosaimnak és stábomnak a jó szerepléshez.

2011. 11. 06.

Továbbjutott azt elitkörbe az U19-es válogatott

U19-es válogatottunk a portugáliai Eb-selejtezõ torna második mérkõzését is megnyerte.

A San Marino elleni 5-0-ás siker után a mieink vasárnap Feröer-szigetek korosztályos csapatával mérkõztek meg. Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a Dombó Dávid – Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté – Paku Roland, Adorján Krisztián, Patvaros Zsolt (Tar Zsolt, 72.) – Radó András, Szécsi Márk (Vass Patrik, 83.), Novothny Soma (Vécsey Bálint, 65.) összetételû együttest küldte pályára a mérkõzésen. A mieink Albert Flórián emléke elõtt tisztelegve fekete karszalaggal léptek pályára.

Akárcsak San Marino ellen, ezúttal is jelentõs volt válogatottunk fölénye a mérkõzésen, de eleinte még elhibáztuk a helyzeteket, így fél órát kellett várni az elsõ magyar gólra. A 15. percben büntetõhöz jutottunk, ám Radó András nem tudta gólra váltani a 11-est, a 30. percben azonban Novothny Soma megszerezte a vezetést: Pál Dávid jobb oldali beadása után fejelt a hálóba. Két perccel késõbb egy bal oldali akció végén Szécsi Márk 12 méterrõl lõtt a kapuba, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget a félidõ.

A fordulás után két perccel a feröeriek elsõ komolyabb helyzetükbõl gólt lõttek, de a 48. percben visszaállt a kétgólos magyar elõny: egy védõk mögé belõtt labdát Szécsi szerzett meg, elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba továbbított. A folytatásban újabb gólokat lõhettünk volna, de az eredmény már nem változott, 3-1-re nyertünk, s a gyõzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutását a tavaszi elitkörbe. A csoport másik vasárnapi mérkõzésén a portugálok 6-0-ra legyõzték San Marinót. Szerdán a két hibátlan csapat az elsõ helyért meccsel egymással.

– Sokkal jobbak voltunk, mint Feröer, megérdemelt sikert arattunk. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk a mérkõzést, de büntetõt hibáztunk, és a lehetõségeinkbõl végül csak hármat tudtunk értékesíteni – értékelt a meccs után Tuboly Frigyes. – Kicsit sajnálom a kapott gólt, de gratulálok a játékosoknak a gyõzelemhez, és az elitkörbe jutáshoz. Válogatottunk ezzel a sikerrel tiszteleg Albert Flórián emléke elõtt.

 

2011. 11. 04.

Ötgólos gyõzelemmel kezdtük az Eb-selejtezõ tornát

U19-es válogatottunk San Marino ellen játszotta le elsõ mérkõzését a portugáliai Eb-selejtezõ tornán.

A mieink gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, hamar egyoldalúvá vált a meccs, de az elsõ 25 percben nem sikerült gólra váltani a nyomasztó fölényünket. A 29. percben megtört a jég, Radó András tört be a tizenhatoson belülre, és szerzett vezetést válogatottunknak. A félidõ hajrájában Tóth Ferenc és Adorján Krisztián is egy-egy szöglet után talált a hálóba, magabiztossá téve a mieink vezetését. Két perccel a fordulás után Pál Dávid jobb oldali beadása után Szécsi Márk továbbított a kapuba, az 5-0-ás végeredményt pedig Vass Patrik állította be a 79. percben, egy bal oldali támadás végén. Az eredményen kívül a 14-0-ás szögletarány, és a 24-1-es kapura lövési mutató is jelezte válogatottunk óriási fölényét a mérkõzésen.

Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük meg a mérkõzést, a helyzetek alapján akár több gólt is szerezhettünk volna. Hamar fölénybe kerültünk, de ameddig az erejükbõl futotta, a San Marinó-iak szívósan védekeztek, és az elsõ félidõben a játékosaimnak is kellett némi idõ, mire felvették a ritmust. Elégedett vagyok a játékkal, csapat szinten jól dolgoztunk, amit az is mutat, hogy mind az öt gólunkat más-más játékos szerezte – nyilatkozta a mérkõzést követõen Tuboly Frigyes.

A csoport másik meccsén a házigazda portugálok 9-1-re verték Feröer-szigetek korosztályos csapatát. A mieink vasárnap a feröeriek ellen lépnek pályára.

 

2011. 11. 02.

Elutazott Portugáliába az U19-es válogatott

U19-es válogatottunk péntektõl Portugáliában vesz részt Európa-bajnoki selejtezõ tornán.

A válogatott bõ keretének tagjai vasárnap találkoztak Telkiben, a Portugáliába utazó 18 játékos névsorát kedden este hozta nyilvánosságra a Tuboly Frigyes vezette szakmai stáb. Együttesünk pénteken San Marino ellen kezdi meg az Eb-selejtezõ tornát, vasárnap Feröer-szigetek, kedden pedig a házigazda Portugália lesz az ellenfél, a csoportból az elsõ két helyezett jut a tavaszi elitkörbe. 

A mieink az õszi felkészülés során négy mérkõzést játszottak, részt vettek a szerbiai Vilotic-kupán, ahol a második helyet szerezték meg, majd hazai pályán megmérkõztek a lengyel válogatottal.

– Úgy gondolom, a felkészülés során összeállt az a keret, amely sikerrel veheti a selejtezõket – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes. – A tervezetthez képest eggyel kevesebb mérkõzést tudtunk játszani, de így is megfelelõen felkészültünk a selejtezõkre. Az ellenfelek közül a házigazda portugálok képviselik a legnagyobb játékerõt, de óva intenék mindenkit attól, hogy lebecsülje a feröeri, vagy a San Marinó-i csapatot, mert ezen a szinten sincsenek már gyenge ellenfelek. Feröer-szigetek válogatottja tavaly döntetlent játszott a horvátokkal, és Litvániát is megszorongatta, ez is mutatja, hogy minden egyes mérkõzésre tökéletesen fel kell készülnünk. Egyértelmûen a továbbjutás a cél, de természetesen nem mondunk le az elsõ hely megszerzésérõl sem.

Az Eb-selejtezõ programja:

11.04, péntek:
San Marino – Magyarország, 16.00, Barcelos

11.06, vasárnap:
Feröer-szigetek – Magyarország, 16.00, Povoa de Varzim

11.09, szerda:
Portugália – Magyarország, 16.00, Fao

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dombó Dávid (Illés Akadémia)
Abu Attila (Dunaújváros)

Védõk:

Pál Dávid (ZTE)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Tóth Ferenc (SZTK)
Lang Ádám (Veszprém)
Tar Zsolt (Puskás Akadémia)
Kozma Máté (Gyõri ETO)
Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Adorján Krisztián (Liverpool)
Holman Dávid (FTC)
Hajdú Ádám (Liverpool)
Pakú Roland (Gyõri ETO)
Radó András (Illés Akadémia)
Szécsi Márk (Debreceni VSC)
Vass Patrik (MTK Budapest)

Támadók:

Novothny Soma (Veszprém)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)