Tovább folytatódott U17-es leányaink miskolci menetelése

Tovább folytatódott U17-es leányaink miskolci menetelése

A mieink ezúttal a lengyel Beniaminek Krosno gárdáját múlták felül Csombor Luca duplájának köszönhetően.

Beniaminek Krosno U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 0–2 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U17.:
Francsics V. – Nagy B. (Csarnai Z., 58.), Takács M. (Bukor Z., 30.), Lukács K., Giczi K. (Nagy Cs., 56.) – Müller Zs., Sági F. (Tóth L.B., 58.), Csombor L. – Polovics D., Alasz H., Licskai L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerző: Csombor L. (36., 1–0; 39., 2–0)

Két nap, két győzelem – így várhatta szerda esti összecsapását U17-es leánycsapatunk a DVTK Girls CUP-on, az ellenfél pedig a lengyel Beniaminek Krosno volt. Ahogy arra számítani lehetett, kemény, küzdelmes összecsapást játszottunk, melynek első félidejében érintetlenek maradtak a kapuk. Hogy ez a folytatásban változzon, arról Csombor Luca gondoskodott, méghozzá két alkalommal is rövid idő leforgása alatt: előbb a 36. minutumban vette be az ellenfél kapuját, majd három perccel később szintén eredményes tudott lenni (0–2). Mint utóbb kiderült, ez a két találat ki is alakította a végeredményt, csapatunk kétgólos sikerének köszönhetően pedig továbbra sem talált legyőzőre. A holnapi nap igazi rangadó vár a mieinkre, ugyanis 16 órakor azzal a Slavia Prahával találkozunk, amely szintén százszázalékos, ráadásul 18–0-s gólkülönbséggel rendelkezik.

Ma egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Azt kaptuk, amit előzetesen vártunk, egy nagyon agresszív csapattal találkoztunk, akik szervezett védekezésből, labdaszerzés után igyekeztek minél előbb a gyors támadóiknak lehetőséget teremteni a versenyfutásra, és abból helyzeteket kialakítani. Mi építettük a játékot, kerestük a rést, ahol ellenfelünk mögé tudunk kerülni. Türelmes játékot kértünk a lányoktól, tudtuk, hogy lesznek lehetőségeink és azt kell majd gólra váltanunk. Ez sikerült is, és ami emellett szintén fontos, hogy nem kaptunk gólt a mérkőzésen.

– összegezte a látottakat Faggyas Milán vezetőedző.