Tóthtal és Kállaival a kezdőben nyert a Haladás

Tóthtal és Kállaival a kezdőben nyert a Haladás

Csereként Horváth Rajmund is beállt.

Sajnálatos sérülés miatt Debreceni Zalán nem tarthatott a zöld-fehérekkel a Merkantil Bank Liga 33. fordulójának Békéscsabai Előre–Szombathelyi Haladás-mérkőzésére. Mátyus János döntése értelmében Kállai Kevin és Tóth Milán szerepeltek a kezdőben korábbi akadémistáink közül pedig Németh Márió, Doktorics Áron és Medgyes Zoltán. A padon Szekeres Enzó, Horváth Rajmund és – edzői stábunkból – Rózsa Dániel foglaltak helyet, valamint Rácz Ferenc és Jancsó András is bevetésre várt.

Kállai a középpálya jobb felén, míg Tóth a támadószekcióban kezdett. Az első félidő alacsony színvonalú volt, amiben közrejátszott az is, hogy az egész napos esőzés következtében rendkívül mély volt a talaj. A kapuk tulajdonképpen nem forogtak veszélyben.

Nem úgy a második félidőben! Az 55. percben Németh Márió térült-fordult három csabai védő között, becsapta mindegyiket, belépett a büntetőterületen belülre, és kissé balról a rárontó kapus mellett-fölött a hálóba lőtt, 0–1. A Haladás lépett fel ezután is támadólag. A 68. percben Tóth Milán remek lövésénél óriásit kellett menteniük a hazaiaknak, majd a szögletre is a 77-es mezben szereplő támadónk érkezett, ám fejesét fogta a Békéscsaba hálóőre. Tóthnak és Doktoricsnak 75-75 perc jutott ma, helyükre Jancsó András és Horváth Rajmund érkeztek – utóbbinak ez volt a második fellépése az NB II-ben. A 78. percben a saját térfelünkön szerzett labdát Jancsó András: tökéletes indítását Medgyes Zoltán vitte befelé, majd Dragóner elé tálalt, aki 16 méterről lőtte be a vasiak második gólját. Néhány perc múlva egy kavarodást követően szépített az Előre, de az utolsó perceket a Haladás nagyon rutinosan hozta le, így 2–1-re megnyerte a mérkőzést.

Négy nyeretlenül megvívott találkozó után nyert ismét a Haladás. 50 pontjával a Mátyus-csapat a hetedik helyre lépett előre.