Többen is bekerültek Németh Szabolcs noteszébe

Többen is bekerültek Németh Szabolcs noteszébe

Összesen tizenegy U19-es akadémistánk lépett pályára azon a mérkőzésjátékon, amivel a Vasas elleni rangadójára készült a Haladás NB II-es felnőtt csapata. Növendékeink közül többen is felhívták magukra a listavezető együttes vezetőedzőjének figyelmét.

A héten nem csak a felnőtt válogatottunknak vannak fontos világbajnoki selejtezői, hanem az U19-es nemzeti csapatunk is pályára lép két nemzetközi felkészülési mérkőzésen az olaszok ellen. Tímár Krisztián szövetségi edző Horváth Rajmund, Pataki Márk, Dezamits Dominik és Lucas Mario Simut személyében négy játékosunkat is behívta a keretébe. Utóbbi kettő pár percnyi játéklehetőséget kapott az első, 1–0-ra elveszített összecsapáson. Az itthon maradt fiatal focistáinknak viszont remek lehetőséget jelentett az a mérkőzésjáték, mellyel a Haladás felnőtt csapata készült a Vasas elleni rangadójára. Németh Szabolcs vezetőedző Tarján Patrikot, Rosner Gergőt és Szijjártó Ármint a „narancssárgák”, míg Kovács Dominikot, Bunevácz Bencét, Kállai Zalánt és Doncsecz Leventét a „citromsárgák” együttesébe osztotta be. Később pedig Tóth Kristóf, Horváth Krisztián, Horváth Hunor és Horváth Balázs is szerepet kapott. A derbit amúgy a narancssárgák nyerték meg 4–2-re, akik közül Szijjártó Ármin is betalált.

A jövő hétvégén játszunk a Vasas ellen egy igen fontos bajnoki mérkőzést, erre szeretnénk nagyon jól felkészülni. Ezért is tettük bele a programba ezt a 11 a 11 elleni meccsjátékot. Több U19-es játékossal egészültünk ki. Azt gondolom, hogy a foglalkozás elérte a célját. Helyenként jó volt az iram, sok szép dolgot csináltak a fiúk. Volt pár olyan fiatal, akinek a teljesítménye különösen tetszett. Ők be is kerültek abba a bizonyos noteszbe. Figyelemmel fogjuk őket követni a jövőben

– értékelte a mérkőzés tapasztalatait Németh Szabolcs vezetőedző.

A meccset természetesen a pálya mellől nézte végig Horváth Rudolf is. Akadémiánk szakembere több esetben is elégedettségének adott hangot. Örömmel konstatálta, hogy tanítványai nem vallottak szégyent a „nagyok” között sem.

A válogatott programja miatt kimaradt egy hét a bajnokságból. Így most nagyon jól jött, hogy jelentős terhelést kaphattak a srácok. Ráadásul az NB II-ben listavezető Haladás felnőtt keretével gyakorolhattak. Vegyes csapatok voltak, a fiúk szokhatták ezt a ritmust és megtapasztalhatták, hogy milyen követelmények vannak a felnőtteknél. Nagy felelősség volt a vállukon, mivel egykori válogatott játékosok mellett szerepeltek. Ennek köszönhetően is érezhetik, hogy mire van szükség a fejlődésükhöz a továbbiakban

– fogalmazott az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője. Amúgy Horváth Rudolf és Horváth András legénysége az utóbbi négy bajnokiján összesen tíz pontot gyűjtött, így remek formában várhatja a november 19-i folytatást, amikor is az Újpest FC otthonában lépnek pályára Tarján Patrikék.