Tizenöt gólt lőtt Szegeden az U15-ös csapat

Tizenöt gólt lőtt Szegeden az U15-ös csapat

U15-ös csapatunk az akadémiai bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén esélyesként léphetett pályára Szegeden, a tápéi műfüves pályán és a 80 perc során jó játékkal, magabiztos győzelemmel igazolta a papírformát.

St. Mihály FC U15 – Illés-Akadémia-Viktória U15 1–15 (0–8)
Illés-Aka.–Viktória U15:
Spielenberg M. (Németh Zs., 41.) – Giczi K. , Csarnai Z., Ceglédi B., Lakatos L. (Ferenczi H., 59.) – Mészáros D. (Czuczai M., 41.), Alasz H., Bukor Z. (Takács M., 41.), Nagy B. (Hopp K., 67.) – Sági F., Csombor L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Csombor L. (14., 0–1), Alasz H. (17., 0–2), Csombor L. (18., 0–3), Mészáros D. (22., 0–4), Csombor L. (26., 0–5), Nagy B. (28., 0–6), Alasz H. (33., 0­–7), Csombor L. (39., 0–8), Csombor L. (45., 1–9), Csombor L. (48., 1–10), Csombor L. (49., 1–11), Giczi K. (72., 11-esből, 1–12), Alasz H. (77., 1–13), Hopp K. (78., 1–14), Alasz H. (79., 1–15)

Az akadémiai bajnokságban a szezon végére jól megismerték egymást a csapatok. A szegedi mérkőzés előtt a stáb és a lányok is tudták, hogy az Illés Akadémia-Viktória a találkozó favoritja, de Luki András így is igyekezett extra feladatot adni, motiválni a csapatot.

A cél az volt, hogy a magasvédekezéssel és a presszinggel minél több labdát tudjunk szerezni, minél inkább dominálni tudjunk. A találkozó első perceiben még nem működött minden zökkenőmentesen, kimaradtak a lehetőségek, és a taktikai elvárások – például a szélsővédők belépése a támadásokba – közül sem minden teljesült. Hamar beindult azonban a henger és „futószalagon” érkeztek a gólok is. Külön ki kell emelni, hogy Csombor Luca hét, Alasz Hanna pedig négy gólt szerzett. De, feltétlenül említendő Giczi Kata is, aki a második félidőben játszott remekül, szélsővédőként jól lépett be a támadásokba, 11-est harcolt ki és értékesítette is a büntetőt. Összességében a csapat jó játékkal, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert és bizakodva várhatja a mezőny 5-10. helyezettjének két hét múlva kezdődő rájátszását.

Nagy dicséret jár a lányoknak, mert a kétszer negyven perc során végig motiváltan, eredményesen futballoztak. A második játékrészben majdnem annyi gólt szereztünk, mint az elsőben. ez is mutatja, hogy a szünet után sem „dőlt hátra” a csapat, jól futballozva mutatták meg mérkőzés szituációban is a lányok azokat az elemeket, amelyeket a hét során, az edzéseken gyakoroltunk. Szép győzelmet arattunk, amit csapatunk szeretne az idősebb korosztály mérkőzésén sérülést szenvedett Sarang Rebekának ajánlani

– értékelt Luki András vezetőedző.