Tizennyolc Illés Akadémia-játékos kapott szerepet a Haladásban

Tizennyolc Illés Akadémia-játékos kapott szerepet a Haladásban

Kilencen az U19-es korosztályból, Nagy Benjámin az U17-ből volt ott Németh Szabolcs keretében.

A Merkantil Bank Liga 2021/2022-es szezonjában a hatodik helyen zárt a Szombathelyi Haladás. A Németh Szabolcs vezette szakmai stáb összesen 38 főt jelölt a 38 forduló során a mérkőzéskeretbe.

Legfiatalabbként a 2005-ös születésű Nagy Benjámin kapott lehetőséget: a téli felkészülési mérkőzések során többször is pályára lépett, míg a bajnokságban az ETO FC elleni 2–0 során volt a keretben. Négy 2004-es is bemutatkozhatott az NB II-ben: Horváth Hunor egyszer, Kállai Zalán háromszor, Tarján Patrik hatszor, Szijjártó Ármin pedig nyolcszor játszott. A 2003-asok közül Dezamits Dominik egyszer, Doncsecz Levente kétszer, Pataki Márk pedig tizenegyszer volt kerettag. Idén tavasszal debütált Simut Lucas Mario, akinek összesen 6 mérkőzés jutott. A legfoglalkoztatottabb U19-es játékos Horváth Rajmund volt, aki 35 meccsen szerepelt és 4 gólt szerzett.

Hárman játszottak a Haladásban a 2002-es korosztályunkból. Debreceni Zalán kétszer, Kállai Kevin harminckétszer, míg Tóth Milán harmincnégyszer. Ráadásul utóbbi 11 találatával a Szombathelyi Haladás házi gólkirálya lett!

Ugyancsak három futballista szerepelt a 2001-eseink közül. Szekér Ádám 26 meccsen egy gólt szerzett, Doktorics Áron 31 találkozón kettőt, míg Tóth-Gábor Kristóf 24 mérkőzésen szintén kettőt.

Az 1999-es születésű Kiss Bence 35-ször játszott és három gólt ért el, míg az 1998-as Tóth Máté 11 mérkőzést tudhatott maga mögött.

Mindez azt jelenti, hogy Németh Szabolcs csapatában komoly szerep jutott a fiataloknak, hiszen a teljes játékidő 38,6%-ában U21-es korú játékosok léptek pályára Haladás-mezben.