Tizenkét akadémista edzett a felnőtteknél

Tizenkét akadémista edzett a felnőtteknél

Az elmúlt másfél hétben a kilenc állandó Illéses kerettag mellé még hárman csatlakoztak az U19-es együttesből.

Ahogy arról már beszámoltunk: a Mátyus János vezette NB II-es Szombathelyi Haladás szerdán tartotta utolsó tréningjét. A vasi együttes a befejezettnek nyilvánított bajnokságban a 17. helyen állt, a szezonban pedig folyamatosan lehetőséget kaptak az Illés Akadémia neveltjei. A 2001-esek közül Nyári Patrik (ősszel), Tóth-Gábor Kristóf, Illés Bence, Doktorics Áron, Balogh Ferenc, Bokor Bence és Szekér Ádám, míg a 2002-es korosztályból Szalay Szabolcs, Schuszter Ronald, Schüld Máté és Tóth Milán voltak kerettagok. Az elmúlt 10 napban hozzájuk csatlakoztak még hárman – a velük kapcsolatos tapasztalatokról számolt be Felipe Matos másodedző:

Három olyan játékossal bővült az elmúlt időszakban az edzéskeretünk, akik a 2019/2020-as U19-es bajnokságban meghatározó szerepet töltöttek be az Oross Márton, majd Horváth Rudolf által irányított csapatban. A középső védő, Debreceni Zalán 17 meccsen játszott: látszik rajta, hogy képzett játékos és jól terhelhető. Auer Ákos 10 alkalommal lépett pályára: a jobb bekk kiváló felépítésű, jó benyomást tett ránk. Kállai Kevin 17-szer kapott lehetőséget a bajnokságban: gyors, remekül egy-egyezik, és a támadószekció több pontján is bevethető.

Mátyus János értékelésében kitért a felmérési eredményekre is:

A Yo-Yo teszt során is kiderült, amit láttunk és érzékeltünk. A kényszerű szünetre kiadott edzéstervet betartották a játékosok, elvégezték az előírt penzumot, az állapotuk több mint kielégítő volt. Ez adódik abból, amit korábban is tapasztaltam: az Illés Akadémiáról érkezők hozzáállása kiemelkedő. Debreceni, Auer és Kállai mellett Tóth Milánnak is fontos szerepe lehet a jövőben: örültem, hogy visszatért, ezért is sajnálom újabb sérülését – de bízom benne, hogy pihenés és rehabilitáció után velünk kezdheti meg a következő szezonra való felkészülést.

Egyelőre még nincsen információ arról, hogy mikor indulnak a 2020/2021-es kiírás küzdelemsorozatai – ettől függ az, hogy a felkészülés kezdetét mire tervezhetik a stábok.