Szünetre vonul a Haladás NB II-es csapata

Szünetre vonul a Haladás NB II-es csapata

Az Illés Akadémia növendékeit is alkalmazó profi együttes pihenőre tér.

A Szombathelyi Haladás 2020 tavaszát veretlenül zárta: négy győzelem és három döntetlen került a zsákba, így márciusban elkerült a kiesőhelyről a zöld-fehér gárda. Mint később kiderült: a március 14-i, Békéscsaba elleni 3–1-es diadal volt az utolsó tétmeccs a 2019/2020-as szezonban. Az Illés Akadémiáról tucatnyi játékost foglalkoztató együttes szerdán edzett utoljára. Mátyus János szabadságra engedte a fiúkat.

Elégedett lehettem a teljesítménnyel, ugyanis a kitűzött célunkat elértük. A hét mérkőzés alatt begyűjtött 15 pont, a veretlenség, a rúgott 12 gól dicséretes, megdolgozott ezért a társaság. Az Illés Akadémiáról érkező játékosok produkciója önmagáért beszélt, öröm volt a közös munka, bízom benne, hogy a fejlődésük töretlen marad, valamint, hogy további tehetségek érkeznek a csapathoz. A terveim szerint a következő bajnokságra való felkészülés időtartama 7-8 hét lesz, ugyanis télen túl rövid volt az erre szánt idő, azt inkább ráncfelvarrásnak nevezném. A járvány okozta krízishelyzet újabb – mind fizikálisan, mind pszichésen – megoldandó feladatot jelentett az edzői stáb és persze a játékosok számára is. Hát még a szurkolóknak – akiknek ezúton is köszönöm a tavaszi támogatást. A feltöltődés után következhet tehát a munka – egyelőre nem tudom megmondani a kezdés időpontját, ezt ugyanis a bajnokság kezdetéhez kötjük, ami viszont egyelőre nem ismert.

A kényszerűen befejezett NB II-es szezonban mutatkozott be a felnőttek között az Illés Akadémia növendékei közül Illés Bence, Doktorics Áron, Füleki Márk, Szalay Szabolcs, Schuszter Ronald, Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Milán és Balogh Ferenc, valamint volt többször is a keret tagja Schüld Máté és Bokor Bence.