Tizenhét korábbi Illéses az NB I-ben

Tizenhét korábbi Illéses az NB I-ben

Ma kezdődik az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonja.

 

A tervek szerint ma, augusztus 14-én indulnak, és 2021. május 15-én fejeződnek be a magyar első osztály küzdelmei. Az NB I-ben tizenhét olyan futballista szerepel, akik az Illés Akadémián nevelkedtek.

Ismét a bajnoki címért száll harcba a MOL Fehérvár FC, akiknek a keretében ott van a magyar válogatott Kovács István, az utánpótlás-válogatott Nyári Patrik és a Nigéria színeiben U17-es világbajnoki címet szerző Funsho Bamgboye. Most nyáron igazolt a székesfehérváriakhoz hasonlóan az Európa Ligában induló Puskás Akadémia csapatához az utánpótlás-válogatott Kiss Ágoston, ahol Kiss Tamás csapattársa lett.

A dobogóról éppen csak lemaradó Mezőkövesd-Zsóry FC-t erősíti Szeles Tamás és Tóth Dominik mellett a júliustól a matyóföldiek szolgálatába álló Jagodics Márk. A dél-borsodiak szakmai stábjának oszlopos tagja Kuttor Attila és Tóth László.

A Budapest Honvéd FC keretében találjuk a legbővebb ex-Illés Akadémista-kontingenst, hiszen a válogatott Ugrai Roland és Batik Bence mellé Tamás Krisztián is csatlakozott, valamint a piros-feketék leigazolták a Szombathelyi Haladás 2019/2020-as házi gólkirályát, az U19-es válogatott Tóth-Gábor Kristófot is.

Továbbra is az Újpest keretében van Rácz Barnabás, aki egy korábbi Lurkóst, Stieber Zoltánt köszönthetett az új igazolások között.

A Diósgyőrt erősíti Hegedűs János, akit a kispadról asszisztensedzőként Pacsi Bálint irányíthat.

A Kisvárda Dombó Dáviddal a kapujában várja a szezont.

Az újonc Budafokban Kirják Henrik és Huszti András bizonyíthatnak.

A korábban nálunk megforduló játékosoknak sikeres szezont és sérülésmentes bajnokságot kívánunk!