Tizenegy Illés Akadémia-játékos a Haladásban

Tizenegy Illés Akadémia-játékos a Haladásban

Az 5. helyen zárta az őszt a zöld-fehér csapat.

A Merkantil Bank Liga 2022/2023-as kiírását Németh Szabolcs irányításával kezdte meg a Szombathelyi Haladás. A 7. fordulóban Tiszakécskén kaptak ki a vasiak: a vezetőedző felajánlotta lemondását, amit a vezetőség el is fogadott. Egy találkozón a szakmai vezető, Mészöly Géza kezébe került a marsallbot, majd pedig 2017 után ismét Michal Hipp kapta meg a tisztséget. Vele 12 találkozóból hetet megnyert a Hali, és végül az ötödik helyen zárta az őszt.

Huszonheten kerültek keretbe a szombathelyieknél, közülük tizen az Illés Akadémia növendékei voltak. (Ketten, Vanja Zvekanov és Szijjártó Ármin kénytelenek voltak az egész őszt sérülés miatt kihagyni.)

Mindössze egy találkozóról hiányzott Simut Mario Lucas: a jobbhátvéd gólt is szerzett ebben a bajnokságban. Tizenhat meccse volt Doktorics Áronnak, 14 Rácz Barnabásnak. Tizenegy mérkőzésen játszott Nyíri Vince és Horváth Rajmund is, Tóth Máté pedig hétszer. Tarján Patriknak két meccse volt. Mursits Roland egy találkozón védett. Bolla Gergő 19 alkalommal volt kerettag, pályára csak Magyar Kupa-mérkőzésen lépett. Mohos Barnabás többször is edzhetett a felnőtteknél, egy alkalommal pedig – a Budafoki MTE ellen – már a kispadon is helyet foglalhatott.

Az Illés Akadémia egyéni képző edzője Bosnjak Predrag az összes találkozón pályára lépett a bajnokság során, azaz 20 meccsen szerepelt.

A Haladás legeredményesebb játékosa ezen az őszön Rácz Barnabás volt: 8 gól és 8 gólpassz fűződik a támadó középpályás nevéhez! Doktorics Áron 1 gólja mellett három gólpasszt adott, Bosnjak Predrag 1+2-es mutatóval bír. Simut Mario megszerezte első gólját, Nyíri Vince és Horváth Rajmund pedig egy-egy assziszttal segítette társait.

A vasiak pihenőre vonultak és január első napjaiban kezdik meg majd a felkészülést.