Tizedik hely a szezon első nemzetközi tornáján

Tizedik hely a szezon első nemzetközi tornáján

Az U10-es korosztályunk Újpesten szerepelt.

Újpest Labdarúgó Sportcentruma adott otthont a Dunamenti Kupa 2023-as kiírásának. Tizennégy csapat szerepelt a 15 perces találkozókon: két csoportra osztották a szervezők a mezőnyt. Hujber Gábor a Mándli Marcell, Majoros Márk, Giliczó Balázs, Horváth Levente, Pluska Witold, Farkas Dominik, Kovács Levente, Magyar Zalán, Tóth Zsombor, Bonchis Damian, Geregai Levente, Komondi Noel, Komp Alex összeállítású kerettel utazott a fővárosba.

A csoportban a végül a döntőig menetelő Szeged-Csanád Grosics Akadémiától kikaptunk (0–6), majd a BFC Siófokot 3–0-ra legyőztük. Nagy csatában 2–1-re kikaptunk a Kecskeméttől, míg a Dunakeszivel fordulatos találkozón 3–3-ra végeztünk. A csoportkör utolsó két találkozóján a Gloriett SE-től és Gödöllőtől 3–1-re kikaptunk. Ez az ötödik helyet jelentette, így a 9. pozícióért meccselhettünk, ahol a Várda LA ellen 3–2-es vereséget szenvedtünk, így összességében a 10. helyen zártunk.

A mai napon sajnos gyenge teljesítményt nyújtottunk! A torna elején voltak olyan periódusaink, amivel részben elégedett lehetnék, ám a későbbiekben ezek már nem látszódtak. Szerintem a győzni akarás és a megalkuvás nélküli mentalitás alap! A mérkőzéseinken szinte mindig előnyben voltunk, sőt, többször többgólos előnyben sem tudtunk nyerni! Nem a számszerű eredmény a mérvadó, ám egy ilyen tornán igenis az eredmény számít, hiszen helyezésekért játszottunk, és ebben mi ma nem voltunk elég jó versenyzők. Több játékos is edzés nélkül csatlakozott ma a kerethez, ám ez nem lehet kifogás a mentalitásban jelentkező hiányosságokra, csakis a fizikális lemaradás ütközhet ki! Ezért is nagyon csalódott vagyok a mai nap után! Jövő héten hosszú és nehéz, háromnapos nemzetközi torna vár ránk Csehországban, ezért tanulnunk kell ebből a negatív élményből és keményen edzeni és felkészülni, hogy a következő tornán pozitív élményekkel gazdagodjunk, illetve fejlődést mutassunk

– értékelt Hujber Gábor vezetőedző.