Tíz növendékünkkel a soraiban győzte le a Haladás Viktória a Soroksárt

Tíz növendékünkkel a soraiban győzte le a Haladás Viktória a Soroksárt

Utolsó idegenbeli találkozójára készült a Haladás Viktória, amely a Soroksár otthonába látogatott a Simple Női Liga 21. fordulójában.

Markó Edina vezetőedző ezúttal tíz akadémista korú játékosra számíthatott. Közülük Dobó-Nagy Boglárka, Pintér Tekla, Csáki Eszter, Németh Adél, Németh Mirtill, valamint Szabó Fanni is pályán volt a kezdő sípszó pillanatában. Gravencz Gréta Németh Mirtillt váltotta a szünetben, Kiss-Lantos Hanna Szil Tünde helyére érkezett a 66. percben, Hécz Zsuzsanna Ana-Maria Vladulescu cseréjeként lépett pályára a hajrában.

Ami a találkozót illeti, egy rendkívül fordulatos mérkőzést játszottak a felek. A vasiak Kis Anita révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, ám örömük nem igazán tartott sokáig, ugyanis kisvártatva jött az egyenlítés a Soroksár részéről. A térfélcsere után aztán a fordítás is sikerült a hazaiaknak, ám szerencsére nem ez volt az utolsó csavar az összecsapáson: előbb bő egyóra elteltével Szil Tünde fejesével egalizált a Haladás Viktória, majd egy perccel később Kis Anita duplázott, megfordítva az eredményt! A hátralévő időben Dobó-Nagy Boglárka fontos védésekkel segítette csapatát, amely végül megőrizte előnyét és lélektani szempontból nagyon fontos győzelmet aratott Soroksáron. Ezzel a három ponttal a Haladás Viktória fellépett a bajnokság 6. helyére!

A szombathelyiek május 11-én, szombaton a Diósgyőr elleni hazai találkozóval zárják a Simple Női Liga 2023/2024-es idényét.