Öt akadémistánk vezérletével nyert diákolimpiai aranyat a Zrínyi

Öt akadémistánk vezérletével nyert diákolimpiai aranyat a Zrínyi

A Nagy Csengét, Széplaki Sárát, Palatin Dorkát, Sipos-Kiss Virágot és Első Hannát soraiban tudó szombathelyiek magabiztosan szerezték meg az országos bajnoki címet.

Gőzerővel dübörög a diákolimpiai szezon, növendékeink pedig ezen a fronton is kiválóan helytállnak és öregbítik iskolájuk hírnevét. Így volt ez az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen is, ahol a III-IV. korcsoportos leány labdarúgás országos döntőjét rendezték. Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei fináléból a Széplaki Sárával, Palatin Dorkával, Nagy Csengével, Első Hannával, valamint Sipos-Kiss Virággal felálló, Vadász Gábor és Gerlachfalvy Csilla által felkészített Zrínyi magabiztosan kvalifikálta magát a zalaegerszegi eseményre.

A húsz iskolát felvonultató döntőben négy ötös csoportba sorolták az intézményeket. A szombathelyiek a Gyöngyössel, a Jászberénnyel, a Kiskőrössel, valamint a Nagykanizsával egyetemben az „A” jelű kvintettben kaptak helyet. A csapat már rögtön tudatosította az ellenfelekben, hogy bizony számolni kell vele a végén: első mérkőzésén 8–0-ra győzte le a Nagykanizsát, majd 9–0-ra múlta felül a Kiskőröst. És ezzel még nem volt vége! A folytatásban a Zrínyisek egy hetest rúgtak a Gyöngyösnek, majd 12–0-ra verték a Jászberényt, ami azt jelentette, hogy imponáló, 36–0-s gólkülönbséggel zárták a csoportküzdelmeket. A keresztbejátszás során a „B” csoport másodikja, azaz Sándorfalva következett Vadász Gábor és Gerlachfalvy Csilla tanítványai számára. Az alföldiek legyőzése sem jelentett akadályt, 7–2-re diadalmaskodott a Zrínyi, amely a döntőbe jutásért egy még simább, sőt, mi több az addigi legsimább, 13–0-s győzelmét aratta a Tolna csapata ellen. A fináléban aztán a budapestiekkel nézett farkasszemet a szombathelyi alakulat: a találkozó két gólját Palatin Dorka és Sipos-Kiss Virág szerezte, a Zrínyi pedig 2–0-s győzelmének köszönhetően elhódította az első helyet.

Külön öröm, hogy az aranyérem és az országos bajnoki cím mellé több különdíjat is bezsebelhettek a Zrínyisek, azon belül növendékeink: a legtechnikásabb játékosnak Széplaki Sárát választották, a gólkirálynő pedig egy budapesti játékossal holtversenyben Nagy Csenge lett.