Tíz növendékünk volt ott a Haladás Viktória keretében a Magyar Kupa elődöntőjében

Tíz növendékünk volt ott a Haladás Viktória keretében a Magyar Kupa elődöntőjében

A szombathelyiek nagy csatában, komoly küzdelemben szenvedtek 2–0-s vereséget a címvédő ETO FC Győr ellen.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan ezúttal is zöld-fehér nyugati rangadót rendeztek a Simple Női Kupa elődöntőjében. Az előző kiírásban Ana-Maria Vladulescu találatával sokáig vezetett a Haladás Viktória az ETO FC Győr otthonában, a Rába-partiak azonban a hajrában fordítottak, s végül 3–1-es sikerrel jutottak a fináléba – amit meg is nyertek a Puskás Akadémia együttese ellen.

A két csapat ezúttal Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban mérkőzött meg egymással, Markó Edina keretében pedig tíz Illés Akadémia-növendék kapott helyet. A vasiak kapuját most is Dobó-Nagy Boglárka őrizte, mellette pedig Csáki Eszter, Pintér Tekla, Nagy Dorottya, valamint Varró Veronika is a kezdőcsapatban kapott helyet. Németh Mirtill az 55., Csejtei Emília a 63., míg Gravencz Gréta és Szabó Fanni a 73. percben lépett pályára. Hécz Zsuzsanna is ott volt a szombathelyiek keretében. A Haladás Viktória jó mérkőzést tudott játszani a bajnoki címért is küzdő győriekkel és csupán két, a félidők hosszabbításban szerzett gól és egyéni villanás döntötte el a továbbjutás sorsát.

A zöld-fehérekre március 23-án, szombaton már idegenbeli bajnoki találkozó vár. A Fehérvár FC elleni összecsapáson 11 órakor indul útjára a labda.