Látogatás az Illés Akadémia Balatoni programjánál

Látogatás az Illés Akadémia Balatoni programjánál

Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Hévíz.

Még 2019-ben kezdődött meg az Illés Akadémia programja Gyenesdiáson. Hamar híre ment a Noé Dávid által vezetett foglalkozásoknak, és nem csak a közvetlen környékről, hanem más somogyi, veszprémi és zalai településekről is sorra érkeztek a gyerekek. A most már Balatoni programnak nevezett edzéslehetőség rendkívül sikeres: már 15-en kerültek innen az Illés Akadémia kötelékébe.

Akadémiánk névadó alapító-igazgatója, Illés Béla; az Illés Sport Alapítvány kuratóriumi elnöke, Halmai Gábor; valamint Horváth Sándor, az Illés Akadémia tehetségkutatója látogatták meg a Balatoni programot. Vonyarcvashegyen a település polgármestere, Pali Róbert fogadta a vendégeket. A Vonyarcvashegy FC trénere, Borsos Tamás támogatja mindenben Noé Dávid munkáját: az Eötvös Károly Általános Iskola műfüves pályáján, a 2014-es korosztálynak megtartott edzés után autogramosztás és fotózkodás következett.

Pörgős, tempós edzést láthattunk Gyenesdiáson is. A vonyarcihoz hasonlóan itt is tíz fő vett részt a foglalkozáson, amit kétkapus edzésjáték zárt. Itt a helyi trénerek: Beke Dániel és Beke Tamás is Noé Dávid segítségére voltak – hogy milyen kicsi a világ, ők éppen együtt végezték el az egyik edzői kurzust az Illés Akadémia elemzőedzőivel, Halmai Ramónnal és Illés Bencével.

Harmadik helyszínként Hévízen – a korosztályokat tekintve vegyesebb – tréninget figyelhettünk meg. A komoly iramú kétkapus játék során (6+1-es csapatok szerepeltek) a helyi, illetve tapolcai és nagykanizsai fiúk mindent elkövettek annak érdekében, hogy a maximumot hozzák ki önmagukból! A fényképezőgép aztán itt is kattogott az edzés után és a 64-szeres, illetve 57-szeres válogatott vezetőink ezúttal is szépszámú aláírást osztottak ki.

A három edzéshelyszínre – ami heti öt foglalkozást jelent – 63 fő jár rendszeresen, ez pedig öt csoportot jelent. Illés Béla és Halmai Gábor látogatása megerősítést jelentett a fiúknak és a szüleiknek, hogy ha a tehetség sok-sok szorgalommal és elvégzett munkával párosul, akkor ők akár az Illés Akadémiára is kerülhetnek. Ezzel együtt csatlakozhatnak ahhoz a 15 futballistához, akik – a nevelőegyesületükben végzett munka mellett – a Balatoni program által igazolhattak Szombathelyre

– mondta Noé Dávid a program szíve és lelke.