Szünet után nem csak az eső verte csapatunkat

Szünet után nem csak az eső verte csapatunkat

Az első félidőt követően Edzőink még 1–0-ra vezettek a Hotel Textil Service gárdája ellen, a második játékrészben viszont az ellenfél fordított a sártengerré változott pályán és végül 6–3-ra nyerte meg a mérkőzést.

Egy rendkívül sportszerű gesztussal kezdődött a városi kispályás labdarúgó bajnokság 15. fordulójában megrendezett találkozó. Mivel a HTS együttese a kapusán kívül csupán négy mezőnyjátékost tudott pályára küldeni, Kóbor László vezetőedző úgy döntött, hogy a mieink is 4+1-es felállásban játsszák le a derbit.

Az első percek aztán Németh Gáborról szóltak, ugyanis Gaca két nagy védése kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk rögtön hátrányba. Nem sokkal később viszont már a mi csapatunk is kezdett ébredezni, ezt bizonyította Szabella Olivér két komolyabb lehetősége. A 10. percben pedig már nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, ám Illés Béla emelése a kapufáról kifelé pattant. A félidő derekán aztán rákezdett az eső és egyre csúszósabbá vált a játéktér. Ettől függetlenül a játékrész hajrájára is maradtak helyzetek. Előbb a 22. percben az ellenfél találta el a kapufát, majd jött az első gól: Havasi Marci passza után Szabella Olivér volt eredményes. A játékrészt aztán Gaca újabb nagy védése zárta le.

Az 1–0-s előnyünkről induló második félidő első tíz perce teljesen váratlanul szabályos pokoljárást tartogatott a számunkra. Az ellenfél ebben a periódusban három kapufát, valamint ugyanennyi gólt is lőtt. A 40. perc környékén aztán a mieink is rákapcsoltak, de Illés Béla kettő, valamint Fazekas Norbi egy lövésénél óriási bravúrral védett a HTS cerberusa. A 43. minutumban viszont 4–1-re alakult az állás, mivel Farkas Attila egy könnyű síppal befújt büntetőt bombázott Schmidt Gábor hálójába. Nem sokkal később Hava pillanatai következtek: előbb az ellenfél kapujába talált be, majd menteni igyekezvén a sajátunkat is bevette. Így pedig 5–2-re módosult az állás. A lényegi kérdések aztán a 47. minutumban dőltek el, amikor egy teljesen kijátszott kontrából szereztett gólt a HTS. Az 51. percben ugyan Tóth Máté passzából Szabella Olivér még szépített, de így sem tudtuk elkerülni a 6–3-s vereséget. A teljes igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a sártengerré változott pályán a derbi hajrájában még jó néhány ziccert sikerült kidolgoznunk, de az ellenfél kapusa parádés teljesítményével óvta meg kapuját az újabb góloktól.

Zsinórban elszenvedett két vereségünknek köszönhetően reálisan nézve a folytatásban már „csak” az érmes helyezésekért küzdhetünk, a címvédésre nem sok esélyünk maradt. Ettől függetlenül a következő fordulóban, május 4-én szerdán 19.30 órakor a Hajnal Presszó együttese ellen a győzelem elvárásával kell pályára lépnünk.

Hotel Textil Service – Illés Akadémia Edzők 6–3 (0–1)
Gólszerzők:
Szabella O. (2), Havasi M.