Szünet után kerekedett fölénk a listavezető

Szünet után kerekedett fölénk a listavezető

Az első félidő végén még 1–0-ra Akadémiánk U15-ös csapata vezetett, de a térfélcserét követően fordított a Debrecen és 3–1-re megnyerte a derbit.

Illés Akadémia U15 – Debreceni VSC-DLA U15 1–3 (1–0)
Illés Aka U15:
Németh B. – Papp M., Bolla Á., Kelemen M., Nyári (Molnár L., 68.) – Szücs, Hende, Meskó – Sági (Söptei, 56.), Krone (Klement, 68.), Szele (Tóth E., 41.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Meskó (12., 1–0)

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, már az első 10 percben is több helyzet adódott mindkét fél előtt. A mieink részéről Krone Niklas és Szele Máté veszélyeztetett, de közben Németh Bencének is akadt bőven védenivalója. A 12. minutumban aztán megszereztük a vezetést: Hende Dániel remek labdájával Krone Niklas húzott el a jobb szélen, majd centerezését követően Meskó Márk lőtt a hálóba. A folytatásban viszont inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk jóval ritkábban forogtak veszélyben. Viszont a 37. percben Hende Dániel csak centiméterekkel lőtt 16 méterről a keresztléc fölé, így a szünetre maradt az 1–0-s vezetésünk.

A második félidőt Németh Bence bravúrjai vezették be, ám az 50. percben már ő sem tudott segíteni: egy kapu előtti kavarodás végén Rónai Balázs egalizált. Nem sokkal később pedig már vezetett is a listavezető Debrecen: egy kifejezetten „könnyű síppal” befújt büntetőt értékesítettek a hajdúságiak. Ezt követően komoly energiákat mozgósítottak Németh Richárd és Varga Roland tanítványai az egyenlítés érdekében és a 63. percben nem is jártunk messze ettől, ugyanis Meskó Márk szabadrúgását követően Bolla Áron fejese a felső kapufán pattant meg. A hajrában még Klement Dávid lövése landolt az oldalhálóban, majd a hosszabbítás pillanataiban egy jobbról érkező szöglet után Curcin Alen állította be a 3–1-es végeredményt.

Igaz, hogy az első nagyobb helyzet a Debrecen előtt adódott, de azt követően sikerült megvalósítanunk azokat a dolgokat, amelyekért az edzéseken dolgozunk. A 12. percben meg is szereztük a vezetést. Sajnos a második félidő elején beragadtunk és egyenlített az ellenfél. Utána meg lényegében begyűrtek bennünket. A két játékrész alapján azonban úgy érzem, hogy ez egy döntetlenszagú összecsapás volt. Ha mi tudtuk volna megszerezni a második gólt, akkor akár még győzelem is lehetett volna a meccs vége. Összességében megdicsérem a gyerekeket

– értékelt a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.