Szünet után döntöttük el a mérkőzés sorsát

Szünet után döntöttük el a mérkőzés sorsát

A félidőben még 1–1-es döntetlenre álltak a csapatok, ám térfélcserét követően egyértelműen fölénybe kerültek U16-osaink és teljesen megérdemelten nyertünk 4–1-re.

Illés Akadémia U16 – Kelen SC U16 4–1 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Tama M. – Abért B., Blum, Németh R., Gyapjas – Rózsa M. (Erdei, 75.), Zsiga (Szabó B., 61.), Palkó – Bene (Pljesovszki, 46.), Skravanek (Szakasics, 61.), László (Abért O., 84.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Palkó (2., 1–0; 54., 2–1), Gyapjas (60., 3–1), László (76., 4–1)

A lehető legjobban kezdte a bajnoki szezon első mérkőzését U16-os csapatunk, ugyanis Skravanek Lázár parádés átadása után Palkó Áron már a 2. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően azonban némi meglepetésre a vendégek kerültek kisebb fölénybe, és Tama Máténak többször is közbe kellett avatkoznia, hogy ne egyenlítsenek a fővárosiak. A 35. percben aztán már cerberusunk sem tudott segíteni: egy a keresztlécről kipattanó labdát lőtt Tóth Patrik a kapunkba, és ezzel 1–1-re alakította az állást. A félidő végjátékában Palkó Áron passza után Skravanek Lázár szerezhetett volna gólt, de a kapus szögletre ütötte a lövést, így a szünetben döntetlenre álltak a küzdő felek.

Nem sokkal a térfélcsere után ismét Palkó Áron nagy alakítása következett: László Krisztián passza után perdült-fordult a 16-oson belül, majd laza mozdulattal a hálóba pöckölte a lasztit. A 60. percben aztán lényegében eldőlt a három bajnoki pont sorsa, ugyanis egy baloldali szögletünk után Gyapjas Botond lőtte ki a jobb felső sarkot. A 4–1-es végeredményt pedig László Krisztián állította be a 75. percben.

Mindig fontos az első győzelem a bajnokságban, erre is törekedtünk ma. A terveknek megfelelően gyorsan meg is szereztük a vezetést. Utána viszont kiegyenlítődött a játék. Látszott, hogy a Kelen ebben az osztályban egy minőségi csapatnak számít. Nem feltartott kezekkel jöttek és ki is egyenlítettek egy pontrúgás utáni lepattanóból. A szünetben annyi volt a dolgunk, hogy megnyugtassuk a gyerekeket. Azt kértük tőlük, hogy apró változtatásokkal azt csinálják, amit az első félidőben. Abban bíztunk, hogy kondicionálisan az ellenfél fölé tudunk kerekedni. Ez pedig meg is történt. Fontos volt Palkó Áron második gólja, mert az átszakított egy mentális gátat. Úgy gondolom, hogy ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk egy kimondottan jó focit játszó, stílusos csapat ellen. Ez pedig növeli a győzelmünk értékét

– fogalmazott a derbit követően Sátori Barnabás vezetőedző.