Hullámvasútra ültünk fel az U14-esek rajtján

Hullámvasútra ültünk fel az U14-esek rajtján

Nagy László együttese végig hátrányban volt, ám a végén csak megkaparintott egy pontot.

Illés Akadémia U14 – Várda LA U14 4–4 (1–3)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Börczi (Angler, 63.), Bogdán, Szakály, Nyári O. – Hideg (Laczó, 78.), Grádvohl (Bosnyák Botond, 41.), Kiss-Széchényi (Bosnyák Bence, 46.) – Horváth Á., Sánta, Papp M. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Papp M. (22., 1–1), Horváth Á. (45., 2–3; 52., 3–3), Sánta (80+5., 4–4)

A 2. percben teljesen jogos büntetőhöz jutott a vendégcsapat, amit értékesítettek is, 0–1. Kis idő elteltével magunkhoz tértünk, szögleteket rúgtunk, lövőhelyzetekig jutottunk el. Közben a mi kapunk előtt is zajlottak az események: háromszor is a gólvonalról tudtunk tisztázni a piros-fehérek nagy helyzetét követően. Aztán a 22. percben nekünk jött össze az egyenlítés: remekül játszott össze a vendégvédelem közepénél Sánta Richárd és Papp Máté, majd utóbbi 11 méterről a jobb sarokba lőtt, 1–1. Hamar meglehetett volna a második hazai gól is: egy remek keresztlabda után Börczi Benjámin lépett be a büntetőterületen belülre, jól készítette le a labdát Papp Máténak, akinek a lövését a felső kapufára tolta a kisvárdai kapus: onnan a gólvonal környékére pattant le. A játék képe továbbra is változatos volt: egy kontra végén pedig betaláltak a vendégek és visszavették a vezetést, 1–2. Hajtottunk ezek után az egyenlítés érdekében, ám egy újabb kontrát fejeztek be góllal a pirosmezesek, így a szünetre kétgólos előnnyel mehettek a felek.

Egyértelműen az újabb gól szerzésének szándékával ugrottunk neki a második félidőnek. Kiss-Széchényi Benedek kísérleténél nagyot védett a vendégkapus. Aztán a 45. perben összejött a gól: Papp Máté remek cselsorozattal indult meg a középpályán, kidobta a labdát a jobb oldalon meginduló Horváth Árminnak, aki éles szögből 11 méterről kirúgta a hosszú alsó sarkot, 2–3. Ebben a periódusban két meg nem értéses szituációból mi jöttünk ki jobban. Egy előrevágott labdánál a két középső védőnk futott össze, ám a ziccert – sőt, a kipattanót is – hárította Schepanski Noah. A védés után rögtön a bal oldalon dobta támadásba a mieinket, ahol Papp Máté középreadásánál a várdaiak középső bekkje a kapusával ütközött, a lecsorgó labdát pedig Horváth Ármin köszönte szépen és a hálóba emelte, 3–3. Eseményekből ezek után sem volt hiány: újabb jogos büntetőhöz jutottak a vendégek, ám a bal sarokra tartó lövést Schepanski Noah kiütötte! A hullámvasút tovább folytatódott, és egy jobb oldali akció végén megint a Várda szerzett gólt, 3–4. Úgy tűnt, ezzel az előnnyel megelégedett a Várda, mi azonban nem adtuk fel, igyekeztünk felépített akciókkal operálni. Az időhúzások miatt a játékvezető öt perc hosszabbítást mutatott, aminek a legvégén egy bal oldali akciót vezettünk. Sánta Richárd vette magához a labdát, a 16-os sarkánál kettőt tolt rajta majd a léc alá emelt, kialakítva a 4–4-es végeredményt!

Korrekt játékvezetés mellett gólgazdag meccset tudhatott le az első fordulóban a két csapat: két, különböző típusú futballfilozófia találkozott, ami döntetlennel ért véget.

Őrült mérkőzésen vagyunk túl. Izgultak a srácok az első forduló előtt, pedig megpróbáltam levenni róluk a terhet. Úgy érzem, hogy a labdarúgás minden szépsége és minden keserűsége is benne volt ebben a meccsben: könnyeztünk is, de boldogok is voltunk. Elég sok hibát elkövettünk védekezésben – olyanokat, amelyek kijavíthatóak. Ezek visszavezethetőek az 1:1 elleni védekezésünkre: nyíltak vagyunk, így jobban kell ebben a zónában koordinálnunk. Minden egyes tolódás, minden egyes másodperc, minden egyes négyzetcentiméter számít: ez ma is kiderült, hiszen két nagyon jó centerrel állt fel a Kisvárda, akik kapták a labdákat és folyamatosan megfutottak bennünket. Végig vezettek is ezáltal a mérkőzésen – pedig még büntetőt is hárított a kapusom – de ettől függetlenül úgy látom, hogy teljességgel megérdemeltük az egy pontot, aminek nagyon tudunk örülni. A labdarúgás szépségeit mi mutattuk meg, építettük a támadásainkat. Gratulálok mindkét csapatnak az eredményhez, soha ne lássunk rosszabb mérkőzést

– értékelt Nagy László vezetőedző.