Szögletek után voltunk sikeresek

Szögletek után voltunk sikeresek

Az Illés Akadémia leány U14 itthon tartotta a három pontot a regionális leánybajnokság 20. fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Kelen SC U14 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka.-Viktória U14.:
Czuczai D. – Derényi A., Anderle M., Imre B., Giczi L. – Kovács La., Bihari Cs., Első H. – Szélessy H.  Cserék: Kovács Li., Harmath R. Edző: Luki András.
Gólszerző: Szélessy H. (9., 1–0; 71., 2–0)

Pénteken délután az U14-es regionális leánybajnokságban várt forduló csapatunkra. Anderle Mirealláék a tabellán közvetlenül mögöttünk helyet foglaló Kelen SC-vel találkoztak. A két csapat őszi, budapesti találkozója 1–0-s sikerünket hozta, Bihari Csenge találatával zsebeltük be a három pontot.

Már-már megszokhatták a lányok, hogy ha péntek délutáni bajnoki mérkőzés, akkor zuhogó eső. Ez a „sorozat” pedig ezúttal sem szakadt meg. Főként a küzdelem dominált, nem alakult ki látványos játék, de labdabirtoklási fölényünket így is gólra tudtuk váltani: egy sarokrúgás után szereztük meg a vezetést, 1–0. A találat után is nálunk volt többet a játékszer, igazán komoly veszélyhelyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki. A Kelen is igyekezett futballozni, szervezetten játszottak, ám vagy a középpályánk vagy a védősorunk útját állta próbálkozásaiknak.

Az első harmad után tehát egygólos előnyben voltunk, ez viszont még jelentős mezőnyfölényben sem igazi életbiztosítás. Így aztán adott volt a „feladat”: élesebbnek, határozottabbnak lenni a kapu előtt és növelni a különbséget. A második etapban is a vendégek térfelén folyt a játék: egyik csapat motiváltságára sem lehetett panasz. Mi igyekeztünk kihozni a labdát, használni a széleket, egy-egy szép forgatás, vagy éppen keresztlabda után pedig helyzeteink is adódtak, közel jártunk ahhoz a bizonyos találathoz.

Ez ebben a szakaszban nem született meg, a harmadikban viszont már örülhettünk: az egész mérkőzésen veszélyes szögleteink közül egy újabbat tudtunk gólra váltani, Szélessy Hédi módosította 2–0-ra az eredményt. A hátralévő időben még akadtak lehetőségeink, az eredmény azonban már nem változott, így 2–0-s győzelmet és három pontot jelentett számunkra ez a délután. Szimpatikus, a futballt játszani akaró ellenfél érkezett ma Szombathelyre, akiket tehát Szélessy Hédi duplájával tudtunk legyőzni. Hétfőn a Pápa ellen folytatják a lányok!

Sajnos összességében ez a mérkőzés az egész heti edzésmunkánk visszatükröződése volt. Azt láttuk a lányokon, hogy egy picit dekoncentráltak. A találkozó előtt pedig beszéltünk is erről az öltözőben, és azt kértük tőlük, hogy egy másik arcukat mutassák, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Brusztolós, küzdelmes találkozó volt, ennek ellenére azért Anderle Mirella, Derényi Alíz, valamint Szélessy Hédi személyében akadtak kiemelkedő teljesítmények és voltak szép, tudatos támadásaink is, ahol csak az utolsó mozzanat, a pontos döntés nem jött össze. Gratulálunk a lányoknak a győzelemhez

– fogalmazott a találkozót követően Luki András edző.