Szijjártó Ármin három pontot érő góllal tért vissza

Szijjártó Ármin három pontot érő góllal tért vissza

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a Haladás.

A vasiak újfent hazai környezetben léptek pályára: ezúttal a BFC Siófok érkezett a Haladás Sportkomplexumba. A zöld-fehérek Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Mohos, Rácz, Szakály, Csernik – Kelemen összeállításban kezdtek, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Mohos Barnabás, Rácz Barnabás és Szakály Attila voltak ott a sípszó pillanatában. A kispadon – mások mellett – Horváth Rajmund, Horváth Arnold, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin vártak bevetésre. A vendégeknél Hegedűs János kezdett, míg Dragan Vukmir a cserék közé jelölte Debreceni Zalánt.

Bekezdett a Hali: a 2. percben Erdei Carlo szögletét Bolla Gergő fejelte alig mellé, míg a következő támadásnál Rácz Barnabás beadása kicsit magas volt Mohos Barnabásnak, aki így az ötös hosszú sarkáról fölé fejelt. A 13. percben aztán megszereztük a vezetést: a jobb oldalon Rácz Barnabás viharzott el, behozta a labdát egészen az ötös és az alapvonal találkozásáig, ahonnét visszagurított a második hullámba. Itt a visszazáró Kitl Miklós ért bele úgy a labdába, hogy az a hosszú sarokba vágódott, öngól, 1–0. A 20. percben Erdei Carlo szabadrúgását Jagodics Márk bólintotta kapura, nagyot védett a vendégkapus. Egy perc múlva Mohos Barnabás kapott remek labdát, belépett a 16-oson belülre, ahol buktatták, 11-es! A büntetőt Rácz Barnabás lőtte, amit kiütött a kapus, ám a kipattanót az ítélet-végrehajtó a léc alá vágta, 2–0. Talán túlságosan megnyugtatott bennünket a kétgólos előny: három perc elteltével Dénes Csanád góljával közelebb jöttek a vendégek. Hamar visszaállíthattuk volna a kéttalálatos differenciát, ám Mohos Barnabás ziccerben a kapusba lőtt – sőt, ebből az akcióból akár egyenlíthetett volna a Siófok, ugyanis az ellentámadásnál bravúrt kellett bemutatnia Pálfi Donátnak. A változatos, jó iramú első félidő után 2–1-es eredménynél mehettek szünetre a csapatok.

Visszaesett a játékunk a második félidő első időszakában: az 57. percben Jagodics Márk mentett az utolsó pillanatban. Azonban pont egy óra elteltével ő sem tudott segíteni: elsőre még tudtunk blokkolni egy beadás után, ám a kipattanót befejelte Kitl Miklós, 2–2. Ismét kezdődhetett elölről minden. Mindkét csapat tett azért, hogy megszerezze a győztes találatot. A 79. percben kettős cserét hajtott végre a Haladás vezetőedzője: Kelemen Markot Jancsó András, Mohos Barnabást pedig Szijjártó Ármin váltotta – aki 10 nap híján 2 éve (!) lépett legutóbb pályára a vasi csapatban. Hogy ezt a visszatérést megkoronázza, arról tett is a támadó! Az Illés Akadémia növendéke Rácz Barnabástól kapott labdát a jobb szélen. Befelé tolta a labdát, majd a blokkolni igyekvő két védő között ballal a rövid sarokba lőtt 12 méterről, 3–2! A hullámvasút még ekkor sem állt meg, a Balaton-partiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében – pedig egy fegyelmezetlenség miatt a 89. perc után csak kilenc mezőnyjátékossal küzdöttek. Az utolsó pillanatokban óriási lehetőség adódott a Siófok előtt az egyenlítésre, ám az 5 méteres lövés nem talált kaput, így a Haladás 3–2-re nyert, ezzel pedig zsinórban harmadik győzelmét aratta!