Idegenbeli győzelem az U13-as rajton

Idegenbeli győzelem az U13-as rajton

Labdabirtoklási fölényünket háromszor tudtuk gólra váltani.

Király SE U13 – Illés Akadémia U13 1–3 (0–1, 0–0, 1–1, 0–1)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Novák B., Husz, Molnár B., Lajos – Baranyi, Lengyel, Mihók – Bangó. Cserék: Pálla – Boda, Szukics, Tóth N., Majlinger. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bangó, Mihók, Novák

Megkezdődött a 2023/2024-es bajnokság tavaszi szezonja az Illés Akadémia U13 számára is: a zöld-fehérek idegenben játszották le első idei tétmeccsüket. Az első negyedben már sikerült is a vezetést megszerezni: egy kidolgozott helyzet végén Baranyi Borisz passza után Bangó Benedek magabiztosan lőtt a kapuba, 0–1. A térfélcseréig az eredmény nem változott: labdabirtoklási fölényben voltunk, de újabb gólt nem sikerült szereznünk.

A harmadik negyedben egy kontrából egyenlítettek az újperintiek, ám hamar visszavettük az előnyt: Mihók Martin átlövésből volt eredményes. A legnagyobb fölényt az utolsó felvonásban tudtuk kialakítani, ám ez csak egy gólban mutatkozott meg: egy szépen végig vitt támadást Novák Bence fejezett be ziccerben, kialakítva a 3–1-es győzelmünket.

Gratulálok az ellenfélnek, jól megszervezte a védekezését, így sajnos hiába voltunk labdabirtoklási fölényben, hiányoztak a támadózónában a váratlan megoldások, amivel megbonthattuk volna a védelmet. A győzelmünk így sem forgott veszélyben. Az utolsó 20 percben játszottunk igazán úgy, ahogy mi tudunk – de az egész találkozót tekintve tudunk mi ennél még jobban futballozni, és fogunk is! Gratulálok a srácoknak a győzelemhez és külön kiemelném a ma bemutatkozó két 2012-es születésű játékost: Pálla Norbertet és Szukics Alexet. Utóbbi teljesítménye átlag feletti volt

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.