Szép U17-es siker a Fradi ellen

Szép U17-es siker a Fradi ellen

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok idei utolsó, 5. fordulójából bepótolt meccsen az Illés Akadémia U16-os és U17-es csapata nyert, az U19-es kikapott. Az U17-esek a második helyezett FTC-t verték.

U16
Illés Akadémia-Haladás– FTC 4-1 (2-1). Illés Akadémia, vezette: Krasznai.
Illés Akadémia-Haladás: Csutorka – Balogh F., Bokor, Nyári P., Huszti (Nagy K.) – Nyíri, Szekér (Illés), Tóth, Kónya (Molnár T.) – Bognár, Edelényi (Horváth M.). Edző: Desits Szilárd.
Gólszerzők: Edelényi (2), Tóth, Nyári P.
Az idei utolsó mérkőzés is hűen tükrözi a szombathelyi csapat félévét: magas intenzitás, színvonal, valamint siker. Az Illés Akadémia-Haladás valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.
Őszi végeredmény: 1. Honvéd Magyar Futball Akadémia 29, 2. Illés Akadémia-Haladás 29, 3. MTK 25 pont.

U17
Illés Akadémia-Haladás–FTC 1-0 (0-0). Illés Akadémia, vezette: Görög.
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Kiss B., Vámos, Szilágyi (Acsádi D.), Füleki – Szalai, Putz, Latyák (Dorner), Winkler (Labát) – Keresztes, Szabó D. Edző: Szekér István, Bakos Roland.
Gólszerző: Szilágyi.
A nagy iramú találkozón a helyzetek alapján több góllal is nyerhetett volna a hazai együttes. Igazi csapatmunka volt a győzelem, teljesen megérdemelten nyert az Illés Akadémia-Haladás. A vasiak valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott.
Őszi végeredmény: 1. Puskás Akadémia 33, 2. FTC 26, 3. Honvéd 26, … 8. Illés Akadémia-Haladás 12 pont.

Szilágyi Adrián jegyezte az U17-es csapat győztes találatát. Fotó: vaol.hu/Németh Richárd

U19
FTC–Illés Akadémia-Haladás 2-1 (0-1). Budapest, vezette: Nagy Zs.
Illés Akadémia-Haladás: MOLNÁR M. – Tiba, Molnár T., Kirják, Szőke (Szántó) – Tóth M. (Derdák), Szár, Kovalovszki, Imre – VARGA K., Bontó (Deéry). Edző: Csordás Csaba.
Gólszerző: Varga K.
Nehezen lendült játékba az Illés Akadémia, így az első 15-20 perc a hazaiaké volt. Ezt követően átvették az irányítást, uralták a játékot a szombathelyiek, sőt, büntetőt is hibáztak. Majd Varga Kevin révén megszerezték a vezetést. Szünet után az Ferencváros kezdett jobban, megfordította a mérkőzés állását. Aztán ismét a vasiak domináltak, és a 85. percben óriási ziccert hibáztak. A döntetlen mindenképpen igazságosabb lett volna.
Őszi végeredmény: 1. FTC 28, 2. MTK 22, 3. Debrecen 22, 3. Illés Akadémia-Haladás 20 pont.