15. forduló: Hősies meccset vívott az U16-os együttes

15. forduló: Hősies meccset vívott az U16-os együttes

Az I. osztályú labdarúgó-bajnokságokban hétvégén az U14-es és U15-ös bajnokságban befejeződött az őszi szezonban, az U16-ban, U17-ben, U19-ben még egy fordulót rendeznek.

U14
Bozsik Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 0-0. Nyíregyháza, vezette: Király.
Illés Akadémia-Haladás: PATAKI – TARJÁN (Heiter), BARANYAI, Tóth Á. (Bognár), RESETERITS – Horváth R. (Horváth K.), Bunevácz, SIMON, Doncsecz (Kovács Z.) – Rosner (Palkó), Dezamits. Edző: Sátori Barnabás.
Küzdelmes mérkőzésen értékes pontot szerzett az Illés Akadémia-Haladás.
A bajnokság állása: 1. MTK 43, 2. Debrecen 40, 3. Újpesti TE 31, 4. Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

U15
Bozsik Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 2-1 (0-1). Nyíregyháza, vezette: Fürjes.
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – Rédei, Auer, Kurzbauer, Séfer (Bakos) – Füzik, Woth (Pandur), Kállai, Sólyom (Czafik) – Szalay, Jakab. Edző: Farkas Péter.
Gólszerző: Szalay.
Az első félidőben a jól futballozó szombathelyi együttes Szalay találatával megérdemelten jutott vezetéshez. Szünet után azonban cseréinek köszönhetően feljavult a nyíregyháziak játéka, a hazaiak végül megfordították és végül megnyerték a találkozót.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 42, 2. Honvéd 32, 3. MTK 32, … 16. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.

U16
Győri ETO–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (0-1). Győr, vezette: Erdélyi.
Illés Akadémia-Haladás: Csutorka – Balogh F., Bokor, Nyári, Molnár T. – Nyíri, Szekér, Tóth (Edelényi), Burai – Kónya, Nagy K. Edző: Desits Szilárd.
Gólszerző: Burai. Kiállítva: Burai.
A kiállítás miatt 40 percen keresztül emberhátrányban játszó szombathelyiek óriási erőket mozgosítva őrizték egygólos előnyüket, ám az utolsó pillanatban kicsúszott a kezükből a győzelem. Az Illés Akadémia-Haladás valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.
A bajnokság állása: 1. Honvéd Magyar Futball Akadémia 26, 2. Illés Akadémia-Haladás 26, 3. MTK 22 pont.
14. forduló, szombat, 13.00: Illés Akadémia-Haladás–FTC.

U17
Győri ETO–Illés Akadémia-Haladás 3-0 (1-0). Győr, vezette: Széplábi.
Illés Akadémia-Haladás: KISS Á. – Kiss B., Vámos (Acsádi D.), Kiss T., Füleki – Szalai (Acsádi), Putz (Vargovics), Latyák (Szilágyi), Winkler – Keresztes, Szabó D. (Labát). Edző: Szekér István, Bakos Roland.
Rengeteg fordulópont volt a mérkőzésen. A szombathelyiek 0-0-nál ziccert hibáztak, 0-1-nél kapufát rúgtak, 0-2-nél pedig büntetőt hibáztak. A győriek viszont kihasználták a vasiak megingásait és ha kis szerencsével is, de végül begyűjtötték a három pontot. Két egyforma képességű csapat mérkőzésén a látottak alapján a gólkülönbség túlzott.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 30, 2. FTC 27, 3. Honvéd 22, … 8. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.
14. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás–FTC

Szőke Dániel szerezte az U19-es csapat találatát

U19
Illés Akadémia-Haladás–MTK 1-2 (1-1). Illés Akadémia, vezette: Lakics.
Illés Akadémia-Haladás: MOLNÁR M. – Szántó (Deéry), TIBA, MOLNÁR T., Kirják (Pálóczi) – Szőke (Kovács Z.), Tóth M., Szár, Kovalovszki (Derdák) – Imre, VARGA K. Edző: Csordás Csaba.
Gólszerző: Szőke.
Megérdemelten szerzett vezetést az Illés Akadémia az első félidőben, majd egy szögletet követően egyenlített az MTK. A váratlanul bekapott találat megfogta a szombathelyieket. Szünet után egy ártatlan szituációban büntetőhöz jutottak a fővárosiak, és értékesítették is a tizenegyest. Majd kapuja elé szögezte ellenfelét a vasi együttes, de támadásaiból hiányzott az igazi átütőerő, az agresszivitás, így újabb gól már nem esett A döntetlen igazságosabb lett volna.
A bajnokság állása: 1. FTC 25, 2. Illés Akadémia-Haladás 20, 3. Vasas Kubala Akadémia 20 pont.
14. forduló, szombat, 12.00 : FTC–Illés Akadémia-Haladás.