Szép győzelem egy gólgazdag mérkőzésen

Szép győzelem egy gólgazdag mérkőzésen

Remek kezdés után 5–3-ra nyert az UTA Arad vendégeként Akadémiánk U17-es csapata.

UTA Arad U17 – Illés Akadémia U17 3–5 (0–2)
Illés Aka. U17.:
Németh H. – Baján, Bolla B., Bodrogi, Deme – Csörnyei, Horváth A., Kopácsi Á. – Hurtyák, Katona, Wolf. Cserék: Kostyák – Lehel, Szentkirályi, Takács-Földes, Nagy M., Stefanich, Sabia. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Kopácsi Á. (2), Katona (2), Nagy M.

Az ezüstéremmel végződő hazai rendezésű Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna után Erdélybe utazott U17-es csapatunk, ahol két kőkemény mérkőzés várt Kovács László és Nagy József tanítványaira. Az elsőn az UTA Arad fiataljai voltak a mieink ellenfelei, még pedig a román első ligában szereplő felnőtt gárda stadionjában.

A mérkőzést nagyon jól kezdték akadémistáink, akik nagyon gyorsan meg is szerezték a vezetést: Katona István centerezését követően Kopácsi Áron helyezett a bal alsó sarokba. A folytatásban is támadásban maradtunk és Hurtyák Rómeó kitűnő beadását követően Katona István hatalmas góljának köszönhetően már 2–0-ra vezettünk. A félidő végjátékában csupán a hazaiak remekül védő kapusán múlott, hogy nem mehettünk nagyobb előnnyel a szünetre. Igaz, közben az aradiak is eljutottak egy kapufáig.

A szünetben több cserét is végrehajtott a szakmai stábunk. Ez átmenetileg picit megzavarta a mieinket, de Kopácsi Áron révén megszereztük a harmadik találatunkat is. Ezt követően ugyan szépítettek a hazaiak, de két újabb góllal lényegében el is döntöttük a derbi sorsát: Katona István és Nagy Milán volt tőlünk eredményes, így 5–1-re módosult az állás. A meccs utolsó 10 percében Kopácsi Balázs sérülése miatt csak tízen maradtunk a pályán és ezt kihasználva az aradiak ugyan feljöttek 5–3-ra, de a mieink teljesen megérdemelt sikerét egy pillanatra sem tudták kétségessé tenni.

A stadionban lejátszott mérkőzést nagyon jól kezdtük: frissen, ötletesen játszott a csapat. Sok olyan elem köszönt vissza, amit korábban gyakoroltunk. Szép támadásokat vezetve el is húztunk 2–0-ra. Utána kicsit leültünk, az ellenfél átvette a kezdeményezést, de a védekezésünk is jól működött. Térfélcsere után a cserék hatására inkább a hazaiak domináltak, akik szerencsére nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A harmadik gólunk szerintem viszont már bizonyította az erőfölényünket. Az Arad lényegében az utolsó 10 percben tudott kezdeményezni, amikor már csak tízen voltunk a pályán. Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Nagyon tetszett a mieink hozzáállása

– értékelte a derbit Kovács László vezetőedző.