Székelyföld legjobbjaival játszanak U19-es lányaink

Székelyföld legjobbjaival játszanak U19-es lányaink

Kedden nemzetközi mérkőzésen lépnek pályára az Illés Akadémia U19-es lányai. Tebeli György csapata a nálunk vendégeskedő, székelyudvarhelyi, Vasas Femina ellen játszik majd, 18.30-tól.

A kétezres évek második évtizedének végén a romániai női labdarúgásban meghatározóvá előrelépő, felnőtt csapata mellett kiváló utánpótlással is rendelkező Vasas Femina több, meghatározó játékosa távozott a keretből, és szerződött például Magyarországra, a Simple Női Ligába. Szombathelyre is nagyon fiatal csapat érkezett, amely igyekszik minél több mérkőzést játszani nálunk, hogy tapasztalatokat szerezzen az új bajnokság rajtja előtt. Bár a csapat nagyon fiatal, a Vágó Attila által irányított székelyudvarhelyiek célja az, hogy a tizenkét csapatos román bajnokságban be tudjanak jutni a felsőházba.

László Béla, a székelyudvarhelyi vendégek elnöke érdeklődésünkre elmondta, a lányok nevében is beszél, amikor köszönetet mond a fogadtatásért, azért a csodálatos környezetért, amelyben eltölthetnek nálunk néhány napot.

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. A koronavírus-járvány, a bezártság biztosan szinte mindenhol rengeteg gondot, fájdalmat okozott, a mi lányaink számára is nagyon kemény próbát jelentett. Nagyszerű dolog most így kiszabadulni egy kicsit és én továbbra is hiszem azt, hogy mi hidat képezünk a Székelyföld és az anyaország között. Nagyon fiatal csapattal jöttünk most el, vannak néhányan, akik nem tarthattak velünk, de számunkra nem ez a legfontosabb szempont. Igyekszünk a lányok számára élményt adni, és egyben megmutatni azt is, milyen lehetőségek vannak. Még egyszer, nagyon köszönjük azt a segítséget, amit ebben kapunk

– mondta a vendégek elnöke.