Szalay Szabolcs mesternégyesével győzött idegenben az U19

Szalay Szabolcs mesternégyesével győzött idegenben az U19

Négy forduló után is 100%-os Horváth Rudolf együttese.

Puskás Akadémia U19 – Illés Akadémia U19 2–4 (1–1)
Illés Aka. U19.: Gróz (Horváth L., 87.) – Auer, Vajda, Tarján, Dezamits – Markó, Rosner (Palkó, 82.), Volter – Tóth M. (Antal, 70.), Szalay, Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Szalay (44., 1–1; 57., 1–2; 72., 11-esből, 1–3; 78., 1–4)

A találkozó elején hamar megszerezte a vezetést a hazai együttes, ám az Illés Akadémia egyre inkább átvette az irányítást – igaz, csak az első félidő legvégén sikerült egyenlíteni. Akkor egy Tóth-Szalay-Markó háromszögelés után Tóth Milán kapta vissza a labdát, és remekül készítette elő azt Szalaynak, aki a visszagurítást gólra is váltotta. Fordulás után szűk negyedóra elteltével már a zöld-fehéreknél volt az előny, majd egy büntetőből már kettő volt közte, sőt, Szalay Szabolcs megszerezte saját maga és csapata negyedik találatát is, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát.

Alig telt el pár perc, „szokás szerint” pontrúgás után gólt kaptunk, ezúttal egy szöglet után. Ez azonban felébresztette a társaságot. Kezdtek kialakulni a kapcsolatok, egyre összeszokottabbá váltak az újak és a régiek a csapatomban. Végig próbáltunk támadásokra építeni, persze volt helyzete a Puskásnak is: főleg a labdavesztéseink után mélységből jól jöttek át a térfelünkre. Ezeket a lehetőségeket átvészeltük, és fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását. Rövidpasszos focit játszottunk, és szünet előtt egyenlíteni is tudtunk. Teljesen nyugodtan, jó felfogásban mentünk ki szünet után. A fiatalok belelendültek, kiemelkedő teljesítményt nyújtott Markó Máté, Tarján Patrik, Bunevácz Bence és Rosner Gergő – egyre inkább az ellenfél térfelére tevődött át a játék, jöttek a góljaink. A végén egy nagyon szép távoli lövéssel szépítettek a hazaiak, de még ezt követően is mentünk előre az ötödik gólért, de „csak” a kapufát sikerült eltalálnunk

– nyilatkozott a találkozó után Horváth Rudolf, U19-es csapatunk vezetőedzője.