Szalay Szabolcs ismét kezdő volt a Haladásban

Szalay Szabolcs ismét kezdő volt a Haladásban

A Vasas ellen játszottak a zöld-fehérek.

 

Az ötödik forduló nyitómérkőzését játszotta Mátyus János csapata, méghozzá az Illovszky Rudolf Stadionban léptek pályára a bajnokság (egyik) toronymagas esélye ellen. Kiss Bence és Medgyes Zoltán Haladás-mezben, Radó András pedig piros-kékben kezdték a meccset – ezzel tudtunk számot adni arról, hogy három korábbi Illés Akadémia-nevelés volt ott a két kezdőben. Negyedikként pedig egy jelenlegi: Szalay Szabolcs. Akadémiánk 2002-es korosztályának növendéke – hasonlóan, mint a múlt héten a Szeged ellen – lövésig jutott az első félidőben a támadó, a Hali pedig 1–0-ra vezetett Mocsi góljával.

 

Szünet után is aktívak voltak a mieink, Szalay egy alkalommal jól tört be a 16-oson belülre, de középre adását szögletre mentették a piros-kékek. Az 57. percben Csilus Tamás révén újabb gólt szereztek Mátyus-tanítványok – a gólöröm után pedig Szalay a helyét Szekér Ádámnak adta át. A múlt heti 58 után ezúttal tehát 57 perc jutott a támadónknak, akinek ez volt a 13. fellépése az NB II-ben.

A hajrá az eredményességet illetően a Vasasé lett, a piros-kékek két gólt szereztek a 80. perc után, így a meccs 2–2-vel ért véget.