Szabó Bencével a kezdőben győztük le a szerbeket

Szabó Bencével a kezdőben győztük le a szerbeket

Gólgazdag mérkőzésen 4–3-ra verte a magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szerbia hasonló korosztályú legjobbjait. A szegedi derbin kezdőként egy félidőt töltött a pályán Szabó Bence.

Az U17-es nemzeti csapatunk már-már szokásosnak mondható, havi rendszerességgel megtartott edzőtáborozására Szélesi Zoltán szövetségi edző ezúttal az Illés Akadémiáról Szabó Bencét hívta meg, Simon Barnabás a biztonsági tartalék szerepét töltötte be.

A korosztály legjobbjai vasárnap közös regenerációval kezdték meg a szegedi összetartást. Hétfőn kettő, míg kedden egy tréninget tartottak a fiatal labdarúgókkal foglalkozó szakemberek. Ezt követően szerdán egy nemzetközi mérkőzés zárta le az edzőtábort.

Én kisebb, zúzódásos sérüléssel érkeztem a Tisza-parti városba, így a hétfői gyakorlásokon nem is tudtam részt venni. Szerencsére kedden már bekapcsolódhattam a munkába. Ez azért is volt fontos, mert akkor kerültek terítékre azok a játékelemek, melyeket a szerbek ellen akartunk bevetni. Az előzetesen megbeszéltek szerint a szerdai mérkőzésen kezdőként egy félidőt töltöttem a pályán. Úgy érzem, hogy nem ment rosszul a játék. A szünetben egyébként 3–2-re vezettünk és végül 4–3-ra nyertünk

– foglalta össze a szűk négy nap történéseit akadémistánk, aki bal oldali belső védőként lépett pályára az U17-es válogatottunk győztes nemzetközi mérkőzésén.

Természetesen örülök annak, hogy ismét meghívást kaptam a korosztály legjobbjai közé. Ez egy nagyon fontos visszajelzés a számomra. Bízom abban, hogy az előreláthatólag májusban esedékes összetartáson is számítanak majd rám Szélesi Zoltánék

– zárta szavait Szabó Bence.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu (Páll Áron)