Sümegen népszerűsítettük a labdarúgást

Sümegen népszerűsítettük a labdarúgást

A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola saját szervezésében bonyolította élménydús programokkal teli sportnapját, ahol a közös együttműködés első lépéseként az Illés Akadémia női szakága is képviseltette magát. Az eseményen ott voltak a Haladás Viktória felnőtt csapatának tagjai is.

Az Európai Diáksport Napja mintegy 500 gyermeket mozgatott meg Sümegen, ahol több állomáson keresztül különböző sportágakat próbálhattak ki az iskolások.

Az egyébként is nagy népszerűségnek örvendő eseménybe új színt vitt a „futballpálya”, ahol a labdarúgás iránt érdeklődőket három játékos: Feketevízi Timi, Kránicz Viki, Kiss-Lantos Hanna, valamint két edző: Győrffy Mátyás és Luki András fogadta.

A foci mellett volt lehetőség kipróbálni többek között a kézilabdát, röplabdát, különböző udvari játékokat és a tollaslabdát is.

Több állomást alakítottak ki a sportpályán, ahol 25 perces, futballspecifikus mini edzésblokkokkal vártuk a gyerekeket, akik nagyon élvezték a játékos feladatokat. A lányok és a fiúk körében is sikerült népszerűsítenünk a labdarúgást, valamint ezzel együtt az Illés Akadémiát is. Szerencsére nagy az érdeklődés a sport iránt Sümegen

– mondta el Luki András, női akadémiánk egyéni képzője, majd hozzátette:

a jövőben hetente egyszer Sümegen is lesznek foglalkozások azoknak, akik szeretnének focizni.