Súlyos sérülés miatt idejekorán ért véget a mérkőzés

Súlyos sérülés miatt idejekorán ért véget a mérkőzés

A második félidő elején Zvekanov Vanja minden valószínűség szerint lábtörést szenvedett, a játékvezető pedig 1–1-es állásnál lefújta a Kapfenberg–Haladás összecsapást.

Az osztrák másodosztályú Kapfenberg otthonában játszotta le második felkészülési mérkőzését a közelgő NB II-es rajtra hangoló Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek kezdőcsapatában egykori akadémistáink közül ezúttal Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Horváth Rajmund kapott helyet, míg Bolla Gergő, valamint Tarján Patrik a kispadon várt bevetésre.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk. A félidő derekán viszont kiegyenlítődött a játék, egyre inkább kimerészkedtek a térfelükről a szombathelyiek is. A 37. percben pedig egy szép akció végén Borvető Áron találatával a vezetést is sikerült megszerezni.

Az 1–0-s vasi előnyről induló második játékrész elején egy szöglet utáni kavarodást kihasználva egyenlítettek az osztrákok. A 60. percben viszont egy sajnálatos sérülés miatt a játékvezető előbb félbeszakította, majd le is fújta a találkozót. Történt, hogy Zvekanov Vanja egy ütközést követően rosszul „ért földet” és minden valószínűség szerint lábtörést szenvedett.

Nagyon sajnáljuk, hogy játékostársunk súlyos sérülést szenvedett és így ért véget a találkozó. Amúgy előre megbeszéltük a szakmai stábbal, hogy a kapuban ezúttal Verpecz Isván és Pálfi Donát kap lehetőséget. Nagyon jó érzés újra itthon lenni, azaz a Haladásban szerepelni. Remek körülmények között készülhetünk a szezonra, minden adott a minőségi munkához. Személy szerint kifejezetten élveztem az elmúlt két hetet annak ellenére is, hogy kemény munkát végeztünk. Most még egy hasonló hét vár ránk, aztán pedig következhet az edzőtábor, ahol már a meccsterhelésen lesz a hangsúly

– fogalmazott a Dorogról hazatérő egykori akadémistánk, Mursits Roland.  

 KSV 1919 Kapfenberg – Szombathelyi Haladás 1–1 (0–1)
Haladás: Verpecz – Simut, Hursán, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Doktorics – Horváth R., Sipos Z., Borvető. Cserék: Pálfi – Nyíri, Zvekanov, Devecseri, Nagy R., Bolla G., Tarján, Bartusz. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gólszerző: Borvető (37., 0–1)