Stájerországi siker

Stájerországi siker

A GAK vendégeként győzött Tóth Zsolt csapata.

GAK U12 – Illés Akadémia U12 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)
Illés Aka. U12:
Pálla – Fazekas, Szukics, Babos, Bajzek – Német Á., Károlyi, Jáger – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Giliczó, Németh K., Őri, Török, Rajtosics. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Német Á., Őri, Varga V. L.

A szombati bajnoki nyitányra készülő Illés Akadémia U12 Grácba buszozott, ahol eső fogadta a srácokat, ám ez hál’ Isten a kezdő sípszóra elállt. Nagyon rosszul kezdtünk, a 20. másodpercben vezetést szerzett az ellenfél. Ám pár perccel később szép akcióból egyenlítettünk: Fazekas Bruno átadását Németh Ádám váltotta gólra, 1–1. A szűk, keskeny műfüves pályán sok volt a hiba. Mindkét csapat letámadással próbálkozott. A vezetést megszerzéséhez mi jártunk közelebb: Varga Vince Lőrinc és Jáger Noel lövéseit hárította az osztrák kapus.

A második etapban becsülettel gyűrték egymást a csapatok. Aztán csak megszületett az Illés Akadémia találata: a 43. percben Jáger Noel lövését kiütötte a kapus, amit Török Balázs átvett, egy csellel megverte a védőjét, passzát pedig az új igazolás, Őri András belsőzte a kapuba, 1–2. Több kecsegtető lehetőségünk volt ebben a periódusban, de újabb gól nem szereztünk.

A záró felvonásban is betaláltunk: Károlyi Levente hozta ziccerbe Varga Vince Lőrincet, aki betalált, így kettőre nőtt a különbség. Sajnos egy könnyű gólt ajándékoztunk a hazaiaknak (2–3), ám ezek után csak nekünk adódott lehetőségünk a gólra, azonban három ziccert is kihagytunk. A győzelem azonban nem forgott veszélyben, így 3–2-re nyertünk.

Borzasztó kicsi pályán játszottunk, ahol a minőségi futball nem kerülhetett előtérbe. Presszingeltünk ők is, mi is, ám ez ilyen szűk játéktéren nehéz mindezt megfelelően kivitelezni. Pozitív, hogy a két gólon kívül nem volt lehetőségük az osztrákoknak, miközben nekünk több is. Szép akciógólokat és letámadás utáni találatot jegyeztünk. Persze látszik, mik azok a területek, ahol fejlődnünk kell. Sok munka vár még ránk. Jó mentalitású, tanuló vágyó gyerekekről van szó, lelkesek, motiváltak – ennek örülök és büszke vagyok rájuk! Biztos vagyok benne, hogy a játék minden elemében fogunk még előre lépni! Gratulálok Őri Andrásnak, aki góllal debütált. A főpróba sikeres volt, reméljük, hogy az előadás is szórakoztató lesz, és pozitív élményekkel teli! Várjuk a szombati bajnoki rajtot

– értékelt a vezetőedző, Tóth Zsolt.