Spanyolországban járt Horváth Hunor

Spanyolországban járt Horváth Hunor

A CD Leganés együttesénél töltött egy hetet a ballábas játékos.

Az Illés Akadémia scoutja, Árpási Kolos egészen kiváló összeköttetésekkel rendelkezik Spanyolországban. A korábbi játékos ősszel a Getafe CF együtteséhez kísérte el Kállai Zalánt. Most pedig a CD Leganésnél és a Real Madrid korábbi nevelése, David Sierra által megalapított akadémián kapott játéklehetőséget újabb U19-es futballistánk, ezúttal Horváth Hunor.

A kiváló spanyolországi futballmúltat remekül építette sportkapcsolatokká Árpási Kolos a Madrid környéki egyesületekkel. Többek között ennek, és Hunor őszi teljesítményének köszönhetően újabb Illés Akadémia-játékos kapott lehetőséget a bizonyításra.

Egy hetet töltöttünk kint Spanyolországban, Huni a CD Leganés csapatánál és a DS Akadémián edzett. A korábban La Ligában is szereplő „Lega” U18-asainál kapott lehetőséget. Egy picit más az utánpótlás-rendszer náluk: ez az egyik ifjúsági korosztálynak felel meg a spanyoloknál. A kinti időszak alatt három közös tréningen vett részt. Az ősszel nyújtott U19-es bajnokságbeli teljesítménye és munkája alapján kiérdemelte ezt a lehetőség. Az edzések során egymás közötti játék szerepelt a programban – kifejezetten jól mozgott, gól és gólpassz is fűződött a nevéhez. Játszott bal belső és bal szélső védőt, sőt, bal oldali támadót is – próbálgatták, nézegették, mire is képes az új környezetben. Pozitív visszajelzést kaptam, meglátásom szerint jót tett Huninak ez a hét.

– mondta még Spanyolországban Árpási Kolos.

Rövidesen teljes értékelést kap az Illés Akadémia scoutja – ebben részletesen kitérnek arra, milyen véleménnyel vannak Huniról.

Horváth Hunorral nagyot fordult a világ 2022-ben. Folyamatosan tréningezhetett a Németh Szabolcs vezette Szombathelyi Haladásnál, sőt, január 30-án kerettag volt az ETO FC elleni győztes bajnokin. Most pedig ez a spanyolországi lehetőség lendíthet a pályafutásán.

Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy tulajdonképpen két helyen is megmutathattam magam. A Leganés mellett a DS Futballakadémián töltöttem hét napot. Utóbbi utánpótlás-nevelő centrum a harmadosztályú Navalcarneroval van kapcsolatban, amely a Real Madrid kvázi fiókcsapataként működik. Aki nem fér be a királyiak Castilla csapatába, az ide kerülhet megerősödni. Abszolút változatos napokat töltöttem el Spanyolországban. Egy nagy házban laktam, ahol kéttucatnyian voltunk, akik különböző Madrid környéki kluboknál dolgoznak. Reggeli után 11-12 között kezdődött a DS-nél a csapatedzés, valamint részt vettem posztspecifikus tréningen is. Hasznát vettem az angoltudomásomnak, ez volt a kommunikáció útja a gyakorlások során. Utána jött az ebéd és egy kis pihenés vagy városnézés, majd a helyiek által délutáninak nevezett edzés, ami 20.45-kor kezdődött. Ez utóbbiakat töltöttem a Leganésnél, ahol a saját korosztályomban szerepeltem. Igazából jól éreztem magam, nagyon hasznos volt számomra a kinti időszak, ugyanis felmérhettem, hogy hol is tartok. Az edzői kar kérésére bevetettek bal oldali támadóként is – ez nem volt teljesen idegenen számomra, és igyekeztem a legjobb tudásom szerint megoldani. A DS-nél azt mondták, látszik, hogy technikás vagyok, elégedettek voltak velem, és remélik, hogy még találkozunk

– mesélt a kinti időszakról Horváth Hunor.