Hat gól, igazságos leosztásban

Hat gól, igazságos leosztásban

Az első félidőben az U15-öseink, míg a másodikban az U14-eseink szereztek három-három gólt az osztrák vendég ellen, így összességében 6–0-ra nyertük meg a nemzetközi felkészülési mérkőzést.

Illés Akadémia U15/U14 – JAZ GU Süd U15 6–0 (3–0)
Illés Aka. U15.:
Tóth M. – Abért B., Erdei, Blum, Bécsy – Németh R., Nagy K., Meskó – Szakasics, Vér, Palkó. Cserék: Őri K. – Tasnádi Á., Kiss B., Markó, Nyári, Sipos-Kiss, Krone, Tóth E., Papp M., Virág, Hende, Söptei. Vezetőedző: Sátori Barnabás/Szűcs János.
Gólszerzők: Palkó (11., 1–0; 23., 2–0), Vér (25., 11-esből, 3–0), Markó (44., 4–0), Sipos-Kiss (53., 5–0), Papp M. (77., 6–0)

A találkozó első játékrészében a Sátori Barnabás és Varga Roland irányította U15-ös együttesünk nézett farkasszemet a stájerországi fiatalokkal. A zuhogó eső ellenére nagy iramban kezdődött a derbi és Palkó Áron révén már a 11. percben megszereztük a vezetést. A 23. minutumban ismét a remekül játszó támadónk következett: második találatával 2–0-ra alakította az állást. Nem sokkal később Vér Dávid harcolt ki 11-est, amit magabiztosan értékesített is, így a szünetben 3–0-ra vezettek akadémistáink.

A stílusunknak megfelelően védekezésben próbáltunk magasan labdákat szerezni, párharcokat kikényszeríteni. Azt gondolom, hogy a gyerekek ezt megfelelően teljesítették. Megvoltak a labdaszerzések utáni mélységi indulások, indítások. Játéképítésben vártam volna több higgadtságot, kombinációs játékot. Abban sokszor voltunk pontatlanok, talán kapkodtunk is picit. Annak egyértelműen örülök, hogy az ellenfélnek helyzetet sem engedtünk. Nyilván látom a hibákat, azokat próbálunk majd kijavítani

értékelte az első félidőt Sátori Barnabás.  

A második félidőre teljes sort cseréltünk: a Szűcs János edzette U14-eseink jöttek. Szerencsére a következő gólra sem kellett sokat várni. A 44. percben egy jobbról érkező szöglet után Markó Martin kotorta közelről a kapuba a labdát. Az 53. percben pedig már 5–0 volt ide, mivel Tóth Erik visszagurítását Sipos-Kiss Dániel bombázta a hálóba. Nem sokkal később akár a következő találatunk is meglehetett volna, de Kiss Benedek lövése a keresztlécen csattant. A 77. percben aztán Papp Máté bólintott a hálóba és ezzel be is állította a 6–0-s végeredményt.

Amit kértem a srácoktól, azt maradéktalanul vissza is kaptam. A támadózónában próbáltuk őket megbontani kombinatív játékkal. Sok egyérintős passz volt, a labdakihozatalaink működtek. Fölényben voltunk labdabirtoklásban is. Annak ellenére, hogy idősebbek ellen játszottunk, a párharcok zömét meg tudtuk nyerni. Nagyon elégedett voltam a csapattal

fogalmazott a második játékrész után Szűcs János.