Sokba „került” a győzelem

Sokba „került” a győzelem

A szombathelyi kispályás labdarúgó bajnokság második fordulójában 5–0-ra nyert az Illés Akadémia Edzők csapata a Hajnal Presszó együttese ellen. A sikerért azonban drága árat fizettünk, ugyanis a derbi 10. percében Németh Richárd súlyos térdsérülést szenvedett.

A pontvadászat második körében a Hajnal Presszó gárdájával találkozott az A-csoportban címvédőként induló csapatunk. A mérkőzés első komolyabb ziccere Németh Richárd előtt adódott, de az ellenfél kapusa bravúrosan hárítani tudott. Nem sokkal később Ricsi kifejezetten súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, mentőautónak kellett kórházba szállítania. Valószínűleg ez a balszerencsés eset is hozzájárult ahhoz, hogy a vezetőgólunkra egészen a 23. percig kellett várni. Ekkor Fazekas Norbi remek passzából Luca Guerra volt eredményes. A folytatásban aztán Németh Gábor védései is kellett ahhoz, hogy a félidőben is 1–0-ra vezethessünk.

A szünetben Kóbor László gyűjtötte maga köré a srácokat és az edzői tanácsok egyértelműen használtak is, mivel a második játékrészben egy jóval pörgősebb, kreatívabb Illés Akadémia lépett pályára. Ennek pedig meg is lett az eredménye. Ebben a félidőben sorrendben Havasi Marci, Fazekas Norbi, Szabella Olivér és Sátori Barni is betalált az ellenfél kapujába. Így csapatunk végül 5–0-s győzelmet aratott. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a térfélcserét követően a Hajnal Presszó előtt is adódtak bőven lehetőségek. Ám vagy az ihletett formában védő Schmidt Gabi, vagy pedig a kapufa (háromszor is) hárított.

A Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság A-csoportjában két fordulót követően a maximális hat ponttal áll az első helyen az Illés Akadémia Edzők gárdája. Bízunk abban, hogy a hétfői mérkőzésen térdsérülést szenvedő Németh Ricsit minél hamarabb ismét a csapatunkban láthatjuk!

Illés Akadémia Edzők – Hajnal Presszó 5–0 (1–0)
Gólszerzők: Luca Guerra, Havasi Márton, Fazekas Norbert, Szabella Olivér, Sátori Barnabás.