Sokat javult az U15-ös csapatunk védekezése

Sokat javult az U15-ös csapatunk védekezése

Az Illés Akadémia U15-ös korosztálya Szűcs János és Biegner Dániel vezetésével vágott neki a Kiemelt bajnokság 2023/2024-es kiírásának. A vezetőedzővel, Szűcs Jánossal beszélgettünk az őszi szezonról.

Nyáron vettük át a korosztályt: a megismerkedési fázist megkönnyítette, hogy többek már korábban játékosaim voltak. A felkészülésünk 6 hetet ölelt fel. Tapasztaltuk, hogy a védekezés nem volt az igazi, így ennek az irányába toltuk el a tanulandó dolgokat. Sok indítás elleni gólt kaptunk, emellett javítani kellett a boxon belüli védekezésünkön, a második labdák összeszedésén és az egyéni védekezésen. Nagyon jó ellenfelekkel játszottunk, nehéz dolgunk volt, meglátásom szerint a bajnokságra nagyjából összeálltunk

A szezon és az iskola szinte egyszerre kezdődött meg.

Idegenben kezdtük egy győzelemmel – fontos volt mindez, és talán a legjobb bajnokink volt a diósgyőri. Kellő frissesség és taktikai fegyelem jellemzett bennünket– aztán elkezdődött az iskola, ekkor kezdődtek a problémák. Az életkori sajátosságok is hozzájárultak ahhoz, hogy sokfelé kellett figyelniük a fiúknak. Új dolgokat próbáltunk tanítani az iskola mellett – a kettő összeadódása miatt felemás lett a szezonunk.

Pozitívum, hogy megvertük a tabella elején tanyázó csapatokat.

Voltak olyan mérkőzéseink, melyeken magas iramot tapasztalhattunk meg. Megvertük a Vasast és az MTK-t, a Puskástól egy nagyon jó színvonalú meccsen balszerencsésen kaptunk ki. Jól néztünk ki ezeken.

A szerencse nem állt mellénk.

Két olyan mérkőzés van, amelyek kilógtak a sorból a vereségek között. Nem szeretem a szerencse/balszerencse szavakat, ám ezeken az összecsapásokon hihetetlen gólokat kaptunk – mindezt demoralizáló tényezők is tarkították: kiállítás, büntető és öngól is sújtott bennünket. Ezek mentálisan nehéz helyzetet teremtettek, ugyanis a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget.

Miben tudtunk előrelépni?

A munkával eredmény is párosul – ez utóbbi inkább az egyéni és csapatszintű fejlődésben mutatkozott meg. Védekezésben nagy előrelépést tettünk, nem kaptunk indításból gólokat, jól védekeztük le a pontrúgásokat – amit kitűztünk célul, azokat meg is tudtuk valósítani. Megvolt a stílusunk, próbáltunk futballozni – hol jobban, hol rosszabbul – még inkább ilyen irányba szeretnénk elmozdulni a jövőben.  Eredményességben, hatékonyságban is szeretnénk fejlődni és az erősségéket még jobban fejleszteni.