Sikeres szakmai nap – „Illéses” főszereplőkkel

Sikeres szakmai nap – „Illéses” főszereplőkkel

Az akadémiák, a Kiemelt Képzési Központok, valamint a Simple Női Liga klubjai képviselőinek részvételével sikeres szakmai napot rendezett Telkiben az MLSZ női szakága.

A konferencia előadói között volt Markó Edina, az Illés Akadémia női szakágának szakmai vezetője, a Haladás Viktória NB I-es csapatának vezetőedzője, valamint Csertői-Juhász Anita, az Illés Akadémia női szakágának vezetője.

Markó Edina a Simple Női Liga létszámemelésének első tapasztalatairól beszélt. Előadására készülve kikérte a női NB I valamennyi vezetőedzőjének véleményét, így téve még hitelesebbé az általa elmondottakat. Szavaiból megtudhattuk, a sportszervezetek többsége látja azokat a pozitív kimeneteket – jobb területi lefedettség, szélesebb körű finanszírozás, az akadémiákról kikerülő játékosok bővebb felvevő piaca, stb. – amelyek a tizenkét csapatos élvonal hozadéka lehet. Az előadásban elhangzott az is, hogy a Simple Női Liga sportszervezeteinek többsége igényelné a bajnokság mérkőzésszámának növelését.

Csertői-Juhász Anita a női akadémiák tapasztalatairól és arról a „piramis-rendszerről” (akadémia, Kiemelt Képzési Központok, Grassroots-klubok) tartott előadást, amely meghatározhatja a női labdarúgás jövőjét. A roppant őszinte, a hiányosságokat sem elkendőző előadás nagy sikert aratott a hallgatóság körében.

Dr. Barczi Róbert sportigazgató a szakmai napon mutatta be az MLSZ női szakágának új vezetőjét, Dénes Dorkát, aki korábban volt a Viktória FC játékosa is.

Nyitókép: www.mlsz.hu