Sikeres Rainbow 6:Siege- és CSGO-hétvége

Sikeres Rainbow 6:Siege- és CSGO-hétvége

Javában zajlik a K&H Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság Rainbow 6:Siege ága.

Az Illés Akadémia Spirit az előző két forduló után az első helyen várta a folytatást. A legutóbbi versenyhétvége, azaz a 3. és 4. forduló sem volt egyszerű: a liga másik esélyesét fogadtuk, hiszen a KMK ellen játszottunk. Nagyon jól kezdtünk: hamar meccspontra kerültünk 6–2 es vezetéssel. Azonban az ellenfél időkérése megakasztotta a lendületünket és a mérkőzést érő 7. kört nem sikerült sehogy sem megszerezni. Az ellenfelünk így egyenlíteni tudott és rendes játékidőben nem született döntés. A hosszabbítást viszont 2–1 re az ellenfél nyerte, így a hosszabbításban elszenvedett vereségért járó 1 ponttal kezdtük a hétvégét. A második ellenfelünk a Békéscsabai Esport Egyesület volt, akik az előző nyert meccsük miatt meg is előztek egy pillanatra.

Nem tudom, hogy miképpen alakul ez így, de valahogy a Spirit minden fordulóban az „első a második elleni”-csatát vívja meg

– utalt Bulba a Rainbow6 csapat technikai vezetője a múlt heti, és a mostani fordulók előtti tabellára.

A meccsen megint eljött az ominózus 6–2 es állás ide. Megint elkezdett felzárkózni az ellenfél viszont szerencsére 6–4-nél a mienk nyerték a kört, így újra 3 ponttal gazdagodtunk. Mindez azt jelenti, hogy négy forduló után is az élen állunk, 10 ponttal.

A CSGO csapatunknak sok pihenője nem volt az utolsó ESEA Intermediate nemzetközi szezon után, hiszen már el is kezdődött a nemzeti bajnokság, a TippmixPRO CSGO verseny kvalifikációs tornája. A versenyen srácaink jöttek, láttak, győztek! Így már az első tornán sikerült az első seed-et megszerezni a következő zárt kvalifikációs tornára, ahonnan már csak egy lépés maga a liga.