Sikeres évet zárt az Illés Akadémia U19

Sikeres évet zárt az Illés Akadémia U19

Két fronton is szerepeltek legidősebbjeink.

Horváth András és Fazekas Norbert tanítványai a 2023/2024-es szezont két fronton: a Vas vármegyei I. osztályban és az U19-es Kiemelt bajnokságban játszották le. Tették mindezt sikeresen, hiszen a srácok az első felnőttek között lejátszott küzdelemsorozatukat magabiztosan, veretlenül, 12 pont előnnyel nyerték meg! Beszélgetőpartnerünk volt Horváth András, legidősebb korosztályunk vezetőedzője.

Hogyan vágtunk neki a szezonnak?

A nyáron arról született döntés, hogy az U19-es korosztályunk nem csak a Kiemelt bajnokságban mutatja meg magát, hanem a Vas vármegyei I. osztályban is szerepelni fogunk. A keret adott volt: számukra kellett ezen a két fronton a megfelelő játékperceket biztosítani. Ez a mag egészült ki azzal vagy azokkal a játékosokkal, akik a Szombathelyi Haladás keretéből szerepeltek nálunk – figyelve arra is, hogy a profi szerződéssel rendelkezők közül egyszerre csak egy fő kaphatott lehetőséget a megyei küzdelemsorozatban.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Annak ellenére, hogy először játszottak ezek a srácok a felnőttek között, a cél a vármegyei I. osztály megnyerése volt, illetve a kiemelt bajnokságban az első nyolcba kerülést jelöltük meg magunknak. A játékosok terhelését a feladatok figyelembevételével szabtuk meg az adott héten. Mindkét célt elértük, a legtöbb játékos egyenletesen teljesített. Voltak kiemelkedő produkciók is! Az U19-es bajnokságban a hazai találkozóinkra gondolok szívesen: kifejezetten színvonalas meccseket tudtunk le, ez a pedig minőségi fejlődést jelentett a játékosok számára.

A felnőttek között lejátszott első év sikertörténetnek bizonyult.

Büszke vagyok a srácokra, mert pozitív hozzáállást tapasztaltam a részükről! Presztízst csináltunk abból, hogy a vármegyei bajnokság élén veretlenül végezzünk! Sőt, már hetekkel a küzdelemsorozat vége előtt bebiztosítottuk az elsőségünket.

Heten is bemutatkozhattak az NB II-ben.

Sokak kaptak lehetőséget a felnőttek keretével való közös munkára. Hatan rendszeresen ott voltak! Szvoboda Dániel, Frák Marcell, Baján Roland, Mozsár Dávid, Pruska Dániel és Bolla Bálint; valamint az U17-es korosztályból László Krisztián is belekóstolhatott a profik világába. Az idény során elvégzett munkájuk alapján megérdemelten mutatkozhattak be.

Miképpen összegeznéd az elmúlt évet?

Sűrű időszakon vagyunk túl: az eredmények azt mutatják, hogy tervezésben is jól vizsgáztunk – ebben nagy szerepe volt a teljes edzői karnak. Sikeres évet zártunk!