Négy ország négy csapata jutott a Kulcsár Ferenc Emléktorna elődöntőibe

Négy ország négy csapata jutott a Kulcsár Ferenc Emléktorna elődöntőibe

Harmadik helyen végeztek Joó Bálint tanítványai.

Az Illés Akadémia által 2023-ban újraindított nyárnyitó tornák közül az U11-es számára kiírt nemzetközi eseményt Kulcsár Ferenc Emléktornának, az U12-esekét pedig Szarka Zoltán Emléktornának neveztük el a Szombathelyi Haladás legendás labdarúgóinak emléket őrizve.

Az U11-es vasi zöld-fehérek a csoportjukat magabiztosan nyerték meg, majd sikerrel vették a nyolcad- és negyeddöntőt is. Az elődöntőben a Sturm Graz volt az első csapat, amelyik be tudott találni Joó Bálint együttesének kapujába – a stájer fekete-fehérek meg is nyerték a fináléba jutásért játszott találkozót. A döntőben azonban őket is felülmúlták a nagyszombatiak, így a Kulcsár Ferenc Emléktorna 2024-es kiírását a Spartak Trnava nyerte meg. A mieink a kisdöntőben 1–0-ra legyőzték a legmesszebbről érkező Viitorul Aradot, így bronzérem kerülhetett a szombathelyiek nyakába. A tornára Takács Csaba, az Illés Akadémia pre-akadémiai szekcióvezetője tekintett vissza.

Tizenkilenc klubot láthattunk vendégül, így 20 együttes szerepelt a Kulcsár Ferenc Emléktornán. A közép-európai régióból öt ország is képviseltette magát: a hazai csapatok mellett Szlovénia, Románia, Ausztria és Szlovákia küldött nagyon jó képességű egyesületeket! Ez azt jelentette, hogy öt különböző futballkultúra csapott össze egymással, valamint a nagy meleggel. Mindebből pedig egy U11-es szinten kifejezetten színvonalas torna kerekedett ki! Öröm számomra, hogy minden csapat részéről a játék dominált! Azért pedig különösen boldog vagyok, hogy ebben a mezőnyben a legjobb négy közé jutottak Joó Bálint tanítványai. Külön érdekesség – és egyben dicséri is a rendezők kiváló szervező munkáját – hogy az elődöntőkbe négy különböző ország reprezentánsai jutottak! Ez pedig négy, egymástól eltérő futballstílust testesített meg. Az Illés Akadémia játékfilozófiája megjelent az egész nap folyamán: építettük a futballunkat már a labda játékba hozatalával kezdve, kombinatívan játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Megvoltak az átmenteink mind védekezésben és mind támadásban. Mindössze egyetlen találkozón kaptunk csak gólt! A dobogó harmadik helyét jelentette mindez, így nagy dicséret jár a játékosoknak!