Sikerek csapat- és egyéni szinten is

Sikerek csapat- és egyéni szinten is

Akadémiánk U19-es együttese ugyan „csak” az ötödik helyen telel, de az elhalasztott mérkőzések bepótlása során akár a listavezető pozícióba is feljöhet. Emellett Horváth Rudolf tanítványai közül többen rendszeresen az NB II-ban is lehetőséget kaptak. Az elmúlt időszak értékelésére a vezetőedzőt kértük meg.

Az elmúlt félévben jellemző volt egy magas fokú munkamorál, és ehhez adott volt egy minőségi keret, tele korosztályos válogatott játékossal. A júliusi kezdés óta elég sok változáson esett át az U19-es csapat, az ősz végére a kezdeti csapatból 4-5 játékos szerencsére folyamatosan a felnőtt csapatban tudott bizonyítani. Az eredmények alapján az első helyekért küzdhetünk tavasszal, ezt viszont már egy fiatalabb csapattal fogjuk megtenni. Többen ősszel még csak mellékszereplők voltak, de szép csendben dolgoztak, a folytatásban viszont akár alapemberek lehetnek. Reményeim szerint tavasszal újabb tehetségeket adhatunk az NB II-es keretbe. Szerencsére az U17-es csapatból is be tudtak jó páran mutatkozni már nálunk, bennük szintén komoly potenciál van. Így elmondható, hogy egy felnőtt szinten is versenyképes játékosokból álló korosztály a mostani, akikből több nevet is meg fognak majd tanulni hamarosan a futballszerető szombathelyiek.

Mi realizálódott az előzetes elképzelésekből és mi az, ami nem?

Az előzetes tervekből elég sok minden megvalósult, de ez a belefektetett munkának köszönhető. Nagyon sok játékos mutatkozhatott be a felnőtt csapatban, többen alapemberré váltak, sok korosztályos válogatott játékost tudtunk adni, a bajnokságban pedig minden mérkőzésen kezdeményező stílusú támadófocit játszottunk, szerencsére több sikerrel. Találtunk több fiatalt az NB II-es keretbe felkerülők helyére. Elégedetlenségre nincs okom, de levonva a következtetéseket a mérkőzéseinkből, már sok olyan dolog van a fejemben, amiben fejlődésre van szükség. Ez igaz egyénileg a játékosokra, és összességében a csapatra is.

Mit várhatunk a tavaszi szezontól?

Bízom abban, hogy a 2002-es játékosokból minél többen megragadnak a felnőtt csapatban.   Annak örülnék, ha nem számolhatnék nagy részükkel már tavasszal a U19-bajnokságban. Emellett lesz ennek a korosztálynak Eb-selejtezője is. Remélem, hogy minél több játékost tudunk adni Oross Márton szövetségi edzőnek. Ő egyébként az akadémiánkon eltöltött időszaka alatt alaposan megismerhette növendékeinket. Továbbá azt is várom, hogy a tavaszi keret legalább olyan minőséget képviseljen, mint az őszi. Jó lenne, ha sikeresen, győzelmekkel tudnánk folytatni a bajnokságot. Ehhez új vezéregyéniségek kellenek, az U17-es korosztályból pedig feltörekvő fiatalok. Valamennyi játékosunktól nagyon sok munkát várok nap, mint nap.