Saját magunkat vertük meg

Saját magunkat vertük meg

Nem sikerült jól U17-es csapatunk vasárnapi mérkőzése, a lányok sima vereséget szenvedtek az MTK ellen.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 6–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U17: Farkas L. – Kleinert P. (Váraljai V., 75. p.), Sarang R. (Farkas B., 19. p.), Pintér T., Szabó F. – Szabó L., Csejtei E. (Németh Z., 46. p.), Harangi L. – Csáki E., Gyócs-Németh C. (Németh N., 46. p.), Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

Három gólt kapott csapatunk a találkozó első negyedórájában és ez el is döntött mindent… A képlet kicsit hasonlított a három héttel ezelőtti, szombathelyi találkozóhoz: ott is beragadtunk a rajtnál. Igaz, november 10-én „csak” két gólt lőtt az MTK az első negyedórában, és a később négygólosra nőtt hátrányt sikerült egyre lefaragni – erre most nem volt esély.

Hiányzott a küzdőszellem, az akarás, a mez és a címer tisztelete. Inkább csak vártuk a csodát, de a futball százötvenéves történetében a csoda még soha nem jött magától…

A találkozó összképe alapján úgy látszik, a fejek nem voltak rendben, nem tanultunk a korábban elveszített mérkőzése(ke)n elkövetett hibákból. Bár nincs még vége a szezonnak, december 1-én vár még a DVTK elleni találkozó a csapatra, az már most leszögezhető: ennél sokkal több kell ahhoz is, hogy csapatként sikeresek legyünk és ahhoz is, hogy a játékosok megvalósíthassák az álmaikat.

Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Sok mindent újra kell gondolni és talán az alapoktól kell kezdeni ismét építeni. Elsősorban mentálisan találtatott könnyűnek a csapat, ennek is meg kell találnunk a miértjét

– mondta a találkozó után Győrffy Mátyás vezetőedző.