Remek teljesítményt nyújtott és kiszakította a gólzsákot a leány U14

Remek teljesítményt nyújtott és kiszakította a gólzsákot a leány U14

A mieink felszabadult játékkal és szép gólokkal 9–1-es győzelmet arattak az Egyházasrádóc-Szarvaskend ellen a megyei fiúbajnokság aktuális fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Egyházasrádóc-Szarvaskend U14 9–1 (5–1)
Illés Aka-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B., Derényi A., Imre A. (Kovács L., 36.) – Sági F., Harmath R. (Giczi L., 36.), Licskai L. – Alasz H., Anderle M. Edző: Tóth Alexandra.
Gólszerzők: Licskai L. (5., 1–0; 9., 3–0), Czuczai (7., 2–0), Alasz H. (13., 4–0), Anderle M. (24., 5–1; 55., 7–1), Imre B. (50., 6–1), Kovács L. (61., 8–1; 67., 9–1)

Nincs könnyű helyzetben legfiatalabb akadémiai, illetve preakadémiai korosztályunk. A lányok több fronton harcolnak, akadémiai, női regionális és megyei fiúbajnokságban is pályára lépnek, ami még akkor is nagy terhet róna rájuk, ha nem sújtanák a keretet sérülések, betegségek is. A keddi, a Vas megyei U14-es fiúbajnokságban vívott mérkőzés előtt sem volt egyszerű dolga Luki Andrásnak és Tóth Alexandrának – de az edzők és a lányok megoldották a feladatot. S ami még annál is sokkal, de sokkal fontosabb, hogy megoldották, megoldják, az az, hogy mindeközben a lányok hihetetlenül elszántak, motiváltak, mindig mosolyognak, és látszik rajtuk, hogy élvezik azt, amit csinálnak.

A mérkőzést is hasonlóan nagy elánnal, nagy lelkesedéssel kezdték Sági Fruzsiék, Licskai Léna hathatós közreműködésével pedig már az 5. percben előnybe is kerültünk. Hatalmas fölényben játszottunk, birtokoltuk, járattuk a labdát, kapujuk elé szegeztük a vendégeket, két minutummal később pedig már 2–0 volt a találkozó állása. Nagy önbizalommal, felszabadultan játszottak a lányok, s hogy a sorminta egészen hibátlanul folytatódjon, arról ismét Licskai Léna gondoskodott, aki a 9. percben már 3–0-ra módosította az állást. Futószalagon vezettük a szebbnél szebb támadásokat, bátran meg mertük csinálni az egy az egy elleni szituációkat, a 13. minutumban pedig Alasz Hanna is feliratkozott a gólszerzők közé (4–0). A tekintélyesnek mondható előny tudatában is gólra éhesen, ám mindemellett éretten, türelmesen játszottunk, a játékrész végéhez közeledve pedig egy viszonylag gyors gólváltásnak köszönhetően 5–1-re módosult az állás, Anderle Mirella vette be a fiúk kapuját. A fordulás után sem változott a játék képe. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, mi domináltunk, ellenfelünk pedig egyáltalán nem tudott kibontakozni. Ebben a szakaszban is formás akciókat vezettünk, minden támadásunkban ott volt a gólveszély, Imre Blanka révén pedig sikerült is növelni az előnyt (6–1). A cserék is kiválóan szálltak be a mérkőzésbe, hozzátettek a csapat játékához, Anderle Mimi pedig második találatát is megszerezte, már 7–1 volt az állás. S hogy mennyire jól szálltak be a friss erők, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Kovács Lili hat perc leforgása alatt duplázni tudott, beállítva ezzel a 9–1-es végeredményt. Remek mérkőzésen vannak túl a lányok, ahol az igazi csapatjáték fölényes sikerrel párosult.

Gratulálunk a lányoknak, mert végig irányítva, kontrollálva a mérkőzést egy nagyon magabiztos győzelmet arattak. Nagy öröm, hogy ennyi játékosunk osztozott a gólokon, Kovács Lilit pedig külön szeretném kiemelni

– értékelt a találkozó után Tóth Alexandra.