Remek meccset nyert meg Linzben az U19

Remek meccset nyert meg Linzben az U19

Komoly ellenfelet győztek le Debreceniék.

Linzbe látogatott pénteken az Illés Akadémia U19-es együttese: a zöld-fehérek egy remek iramú mérkőzésen hátrányból fordítva 3–1-re diadalmaskodtak. Horváth Rudolf a Tóth B. – Auer, Debreceni, Bokor, Balogh – Szecsődi, Illés, Schuszter – Csomós, Kállai, Doktorics tizenegyet küldte pályára.

Hamar kiderült: a pozsonyi Slovanhoz hasonló játékerejű ellenféllel csap össze a szombathelyi együttes. Azonban ezen a napon jó felfogásban játszottak a mieink, ami kitűnő csapatkohézióval és szép támadásokkal fűszerezve győzelmet eredményezett.

A szalagavatóra készülő társaság a kiegyenlített első félidőben hátrányba került: a linziek a labdavesztésük után azonnal visszatámadtak, vissza is szerezték a labdát, majd egy, a szélről érkező beadás után a vezetést is megszerezték. A bekapott gól nem szegte a vasiak kedvét, de a szünetre 0–1-gyel mehettünk.

Fordulás után formás akciókat vezetett a Volterrel, Vajdával és Basiccsal felfrissített Horváth-csapat. Kállai Kevin, Volter Patrik és Illés Bence találataival 3-1-re fordítottak és nyertek a zöldek. Az utolsó 20 percben emberhátrányban játszottak a mieink, azonban a hazaiak ekkor sem tudtak faragni a hátrányukon.

A vezetőedző így értékelt a találkozót követően a hazafelé tartó úton:

A Slovanhoz hasonlóan nemzetközi szintű együttessel mérkőzhettünk meg. Olyan csapatot, olyan összetételben és szerkezetben tudtam pályára küldeni, amit elképzeltem. A múlt heti vereség után jó felfogásban, agresszívan játszottunk. Támadásban dinamikusak voltunk, a középpályánk kreatívan futballozott, elől pedig végre hatékonyaknak bizonyultunk. A góljainkat szép akciókból szereztük. Egy kompakt csapat ellen játszottunk, sok jó egyéni teljesítményt láttam.