Remek meccsen játszott Nyári Olivér

Remek meccsen játszott Nyári Olivér

Az U15-ös válogatottunk felvidéki tornán szerepel.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség meghívására érkeztek a mieink, valamint Finnország és Lengyelország legjobbjai a Felvidékre, ahol a négy válogatott körmérkőzéses formában küzd meg egymással. Az első fordulóban a mieink a házigazdákkal játszottak Szencen. A magyar kezdőcsapatban ott volt az Illés Akadémia növendéke, Nyári Olivér is. Szabados József csapat négy védővel állt fel, a szombathelyi fiú bal belső poszton kapott szerepet, végig pályán volt.

Rögtön egymásnak este a felek: a hazaiak fölénye szögletekben mutatkozott meg, mi pedig az első akciónkból a kapufát találtuk el. A ki-ki meccs ezután is folytatódott, a vezetést aztán a szlovákok szerezték meg egy szöglet utáni kavarodásból.

A szünetet követően mi voltunk veszélyesek: a 47. percben szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól 24 méterre: Nyári Olivér állt a labda mögé, kísérlete centikkel ment csak fölé. Miközben hajtottunk az egyenlítésért, egy középpályán elveszített labda után betaláltak a kékmezesek, így 2–0-ra elhúztak. A gól után emberelőnybe kerültünk, így még nagyobb erőket mozgattunk meg a gólszerzés érdekében – a védelemből Olivér is többször is fellépett az akciókhoz, 30 méteres lövésénél nagyot védett a hazaiak kapusa.

A kifejezetten jó iramú találkozón nem sikerült betalálnunk, így a tornát vereséggel kezdtük.

A második találkozón Lengyelország legjobbjai ellen 1–1 lett a végeredmény. Folytatás majd csütörtökön, amikor Dunaszerdahelyen a finnekkel fogunk játszani.

Nyitókép forrása: futbalsfz.sk