Remek győzelmet arattak U19-es lányaink

Remek győzelmet arattak U19-es lányaink

A hosszú szünetet követően az jó erőkből álló Astra együttesét sikerült legyőznie Tebeli György csapatának.

Haladás-Viktória U19 – Astra Alef HFC U19 1–0 (0–0)
Haladás-Viktória U19: Csapó Zs. – Rugovics B., Hajba J., Balázs K., Balogh S. – Egervölgyi L. (Saly V. 56.), Csizmadia Zs., Németh M. – Vámos T., Simon F., Varga B. (Kránitz K. 81.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Csizmadia Zs. (49., 1–0)

Motiváltan és felkészülten várták akadémistáink a csütörtök délutáni összecsapást, melyet a fővárosi alakulat ellen játszottak. Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe, már az első percekben lehetett komoly helyzeteket feljegyezni. Eleinte talán a vendégek játszottak egy kicsit kezdeményezőbben, ám ahogy telt az idő, a mieink úgy birtokolták egyre többet a labdát, és járatták azt szépen. Igyekeztek a széleket is maximálisan kihasználni, Varga Barbara előtt adódott is egy hatalmas lehetőség egy ilyen szituációt követően. Gól végül nem született, 0–0-val zárult az első félidő.

Hasonlóan az elsőhöz, a második játékrész is lendületesen kezdődött, mindkét gárda szerette volna begyűjteni a három pontot. Ehhez a házigazda járt közelebb, ismét Varga Barbara révén, azonban ebből a helyzetből sem született gól. Nem úgy, mint Csizmadia Zsófia átlövéséből, aki szokásához híven egy remek találattal juttatta vezetéshez a szombathelyieket. Ezt követően a fehérmezesek átadták a területet ellenfelüknek és kontrákból próbálták meg lezárni a találkozót. A hajrában hiába támadott szinte végig az Astra, a fegyelmezett, stabil védekezés, valamint Csapó Zsófia remek egyéni teljesítménye a kapuban meghozta a gyümölcsét, a Haladás-Viktória 1–0 arányban győzni tudott.

A legfontosabb, hogy a hosszú kihagyás után győzelemmel tértünk vissza, aminek nagyon örülök. Rendkívül kiélezett, izgalmas mérkőzés volt, úgy gondolom, két hasonló képességű csapat találkozott egymással. Csizmadia Zsófi ezúttal is gyönyörű találatot szerzett, az előnyünk pedig kitartott a végéig. Nagy szív, valamint szerencse is kellett ehhez a győzelemhez, hátra viszont semmiképpen sem dőlhetünk, nehéz mérkőzések várnak ránk, amikre maximálisan szeretnénk felkészülni, emellett pedig természetesen mindig vannak olyan dolgok, amiket lehet csiszolni, javítani

– értékelt Tebeli György vezetőedző.